Απόψεις

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ! Το έγκλημα της Κύπρου. Διέπραξαν Έλληνες αξιωματικοί. Η χούντα. Και μαζί τους ακραία πολιτικά στοιχεία της νήσου. Το ρόλο τους τον έχουν αποκαλύψει νεότερες έρευνες. Οι πιο πολλοί από δαύτους αποδείχτηκαν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν ξεχνώ! Οι φυσικοί αυτουργοί, οι ηθικοί αυτουργοί και οι συνεργοί του εγκλήματος της Κύπρου δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Υπάρχει μία και μοναδική μέχρι σήμερα ερμηνεία. Η διαπλοκή Ελλήνων, Ελληνοκυπρίων, ξένων και ντόπιων κορυφαίων παραγόντων στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση του πραξικοπήματος του Μακαρίου. Ας είναι! Καμιά φορά οι έρευνες, οι ανακρίσεις, οι δίκες και η τιμωρία μπορεί να βλάψουν τη χώρα. Αυτό, όμως, ας είναι η εξαίρεση.

Δεν ξεχνώ! Τα προβλήματα του Κυπριακού συνδέονται και με την παραφροσύνη ακραίων πολιτικών και κοινωνικών στοιχείων, που δρούσαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πολύ σπάνια έχουμε επιχειρήσει ν' αναδείξουμε την εγκληματική τους δράση. Στο όνομα της πατρίδας! Και να μας εκθέσουν στη διεθνή κοινή γνώμη.

Δεν ξεχνώ! Και η Κύπρος και η Ελλάδα είχαμε παράλληλες ιστορικές πορείες. Η Κύπρος βρήκε γρήγορα το βηματισμό της. Γνώρισε μια ταχύτατη οικονομική άνοδο. Ξεπέρασε την Ελλάδα. Ναι αναγεννήθηκε μέσα από το αίμα των μαρτύρων της και των ερειπίων και χαλασμάτων από τη φρικτή τουρκική εισβολή. Εμείς στην Ελλάδα πονέσαμε αντίστοιχα πολύ λιγότερο. Και ο βηματισμός μας σε πολλές φάσεις ήτανε μίζερος.

Δεν ξεχνώ! Το διεθνές οικονομικό σύστημα επέβαλε στην Κύπρο, για τα όποια λάθη της, πιο σκληρές κυρώσεις από εμάς. Και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κυπριακή οικονομία και κοινωνία θα ξεπεράσει το σοκ από την άγρια οικονομική σφαγή γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από εμάς.

Σχόλια