default-image

Ας ξαναθυμηθούμε τους ψεύτες και τα ψέματα

Απόψεις
Ας ξαναθυμηθούμε τους ψεύτες και τα ψέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχει άλλο ένδικο μέσο. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα ποσά που έδωσε το 2009 στους αγρότες μας μέσω ΕΛΓΑ. Η απόφαση αυτή δεν ανατρέπεται. Κι αν καθυστερήσουμε, θα πληρώνουμε και τόκους υπερημερίας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η είδηση αυτή έκανε το γύρο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Κι αν δε μας ξέρανε, μας μάθανε. Η αξιοπιστία μας, ως χώρας και ως θεσμών της χώρας μας, κυλιέται ακόμα πολύ χαμηλά. Δεχόμαστε από καιρού εις καιρόν χτυπήματα. Και δεν μπορούμε να τα ανταποδώσουμε.  

Να τα θυμίσω τα γεγονότα εκείνα; Και τους δήθεν ηρωισμούς που τα συνόδευσαν; Και τα ψέματα τα μεγάλα, που τα έλεγαν τότε οι πιο πολλοί; Να θυμίσω τα καυχησιάρικα λόγια ορισμένων; Τις ανάρμοστες πρωτοβουλίες ηγετικών στελεχών σε όλους σχεδόν τους χώρους;

Η είδηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πολλοί θα 'θελαν να περάσει στα ψιλά. Κι αν το κατάφεραν την πρώτη μέρα, θα έπρεπε να φροντίσουμε να τη μάθουν όλοι. Και κάποιοι να λογοδοτήσουν.

 Γιατί η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από το ποσό που θα επιστρέψουμε. Δεν περιορίζεται μόνο στο γεγονός ότι θα μας επιβληθούν ισόποσοι φόροι. Που θα τους πληρώσουμε όλοι όσοι υποβάλλουμε έντιμες φορολογικές δηλώσεις. Η ζημιά επεκτείνεται και στους ίδιους τους αγρότες μας. Οι διεκδικήσεις τους θα αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο αρνητικά. Κι αυτές τις εποχές η αγροτική οικονομία χρειάζεται χέρι βοήθειας. Ιδιαιτέρως μεγάλης!

Πότε θα τολμήσουμε να λέμε μόνο αλήθειες στο λαό μας; Πότε θα απαγορεύσουμε τους επαίτες στα μεγάλα ψέματα; Ως πότε δε θα τιμωρούνται οι έμποροι του ψεύδους;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News