Απόψεις

Για τη μικρή ΔΕΗ και τις μεγάλες "φούσκες"!

Είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι θεωρούν δεδομένη την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Δεν ανήκω σε αυτούς. Θεωρώ πιο πιθανό το σενάριο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ταβάνι. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές. Που η ψήφος είναι πιο χαλαρή. Και διευκολύνει πάντοτε την εκάστοτε αντιπολίτευση.

Βρίσκω όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την παρατήρηση και έρευνα της συμπεριφοράς συγκεκριμένων στελεχών του ή επίδοξων στελεχών του. Ιδίως εκείνων που έχουν υπηρετήσει στο ΠΑΣΟΚ. Ένας μεγάλος λαϊκιστής έσκισε μπροστά στο φακό την κλήση για επιστράτευσή του. Ένας άλλος ζήτησε από τους εργαζόμενους να στρατευτούν στο προσωπικό του προσκλητήριο για ανυπακοή. Καλά, δε διάβασε το Σύνταγμα; Και αν δεν το κατανόησε, δε διάβασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που το ερμηνεύουν;

Δε θέλω να ταλαιπωρήσω τους αναγνώστες με την παράθεση των επιχειρημάτων υπέρ ή κατά του πρόσφατου νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ. Όλα έχουν λεχθεί. Ο αναγνώστης ας αποφασίσει μόνος του. Μια μόνο διευκρίνιση θεωρώ απαραίτητη. Η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας έχει μια και μόνη μήτρα. Τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Την οποία υπερψήφισε και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, πατέρας του ΣΥΡΙΖΑ. Και την καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ.

Με απλά λόγια. Όποιος και αν έρθει στην εξουσία το 2015 ή το 2016, δεν έχει καμία νομική και πολιτική δυνατότητα να ανατρέψει το νόμο αυτό.

Άραγε, τι νόημα έχουν όλες αυτές οι συζητήσεις για δημοψηφίσματα που δεν πρόκειται να γίνουν; Για κινητοποιήσεις που έχουν άλλο στόχο; Για black out και κατέβασμα των κεντρικών διακοπτών, που εκθέτουν τη χώρα μας;

Σχόλια