Απόψεις

Το άλσος που έγινε δάσος

Τα τελευταία χρόνια, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχτεί σε ένα πολύ σημαντικό παράγοντα της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Αν προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε τη σχέση του με τους πολίτες θα διαπιστώσουμε ότι σε όλους λέει "ναι". Όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες των συμπολιτών μας "έχουν δίκιο". Δεν έχει πει ποτέ "όχι" σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτών διεκδικεί κάτι από το ελληνικό κράτος.

Του Αλέξη Τροχαλάκη *

Πιστός σε αυτή του την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στις 31/3/2014, η οποία ήταν σύμφωνη με τη λαχτάρα των φιλάθλων της ΑΕΚ να αποκτήσει η ομάδα τους γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί ούτε προτίθεται να προβεί σε καμιά ενέργεια ή πολιτική πρωτοβουλία κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Σημειωτέον ότι, από τις 31/3/2014 που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπάνω ανακοίνωση μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει κάτι στους όρους δόμησης του γηπέδου, όπως έχουν διαμορφωθεί και προταθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στις διπλές εκλογές του Μαΐου 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξέλεξε περιφερειάρχη Αττικής και δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλει το καθήκον της εξουσίας.

Δεν είναι όμως μόνο οι οπαδοί της ΑΕΚ που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε τάξει γήπεδο, είναι και τα μέλη των συνιστωσών του. Οι συνιστώσες "Αριστερή Πλατφόρμα", "Ανάσα" και "Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας" εναντιώθηκαν στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για αυτό το όχι και τόσο σοβαρό πρόβλημα, συγκρινόμενο με τα τεράστια εθνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας, συνεδρίασε αρκετές φορές η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις συνεδριάσεις ήταν αποκλειστικό θέμα συζήτησης το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε όλες παραβρέθηκε και ο αρχηγός του κόμματος ο κ. Τσίπρας. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δεν πήραν απόφαση. Δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν καμία κοινωνική ομάδα. Ούτε τους φιλάθλους της ΑΕΚ, ούτε τα μέλη των παραπάνω συνιστωσών του κόμματος. Σύμφωνα με την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλύτερα η μη απόφαση παρά η απόφαση, που αναγκαστικά θα στεναχωρήσει κάποιους.

Τα σχέδιά του όμως τα χάλασαν οι εργασίες της Βουλής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να πάρει μία απόφαση. Αναίρεσε λοιπόν τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του της 31/3/2014 και πήρε εντελώς αντίθετη θέση.

Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη δύναμη της αδράνειας που έχουν δημιουργήσει όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του που αναφέρονται σε τεχνικά και κατασκευαστικά έργα. Αποφάσισε το γνωστό "όχι". Θα καταψηφίσει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις 3/7/2014, στη Βουλή, η βουλευτής του κ. Θεοπεφτάτου.

Ήταν η πρώτη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα βέβαια δεν είναι οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι να προλάβει να τις κάνει και να μην τον προλάβουν οι δυσάρεστες εξελίξεις, σε σοβαρότερα θέματα. Αν ποτέ βρεθεί σε θέση ευθύνης.

 * Ο Αλέξης Τροχαλάκης είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το Μοχό.

Σχόλια