Απόψεις

Ο Σαρκοζί... κρατούμενος!

Έμεινε 18 ώρες "μέσα". Στην αρμόδια αστυνομική διεύθυνση. Κρατούμενος! Προφανώς όση ώρα διαρκούσε η ανάκρισή του. Έπρεπε να απολογηθεί για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Προσπάθησε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη με αθέμιτο τρόπο.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Συνεργός του και ένας ανώτατος δικαστής. Στον οποίο είχε επιφυλάξει μια μεγάλη χάρη. Ανήθικη χάρη. Θα τον "μετακόμιζε" σε ανώτατο "πόστο" στο Μονακό. Εξαιρετικό δόλωμα. Στο Μονακό; Μια ζωή χαρισάμενη.  

Πρόκειται για τον Σαρκοζί. Τον κάποτε πανίσχυρο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Πανίσχυρος, παντοδύναμος και αλαζόνας απέναντι σε αυτούς που θεωρούσε αδύναμους. Ο ίδιος; Υπάλληλος της κυρίας Άγκελα Μέρκελ. Η Ελλάδα πολλά έχει υποφέρει από αυτόν. Και την ιταμότητα της συμπεριφοράς του.

Ποια υπόθεση ήθελε να συγκαλύψει ο Σαρκοζί; Υπήρχαν ισχυρισμοί, που παραμένουν εκκρεμείς, με πολύ οδυνηρό περιεχόμενο. Τα "έπιανε" από τον Καντάφι. Τον άλλοτε δικτάτορα της Λιβύης. Ο Σαρκοζί βέβαια είχε πρωταγωνιστήσει και στη διαδικασία συντριβής του Καντάφι και στο τραγικό του τέλος. Ώστε έτσι λοιπόν; Ο δήθεν υπερασπιστής της διεθνούς νομιμότητας παρέσυρε το ΝΑΤΟ σε μια επιχείρηση έμπρακτης συγκάλυψης της ένοχης διαπλοκής του!

Η ουσία βρίσκεται, όμως, αλλού. Οι δικαστικές Αρχές της Γαλλίας αποδεικνύουν μια αλήθεια και μια πρόταση. Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Ούτε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ούτε ο ανώτατος δικαστής. Οι πάντες υπόκεινται στη ρομφαία του Νόμου.

Στην Ελλάδα πολλοί απολαμβάνουν πολλές ασυλίες. Και πολιτικοί. Και... δικαστές. Και πολλοί άλλοι.

Όλοι λογοδοτούν. Όλοι πρέπει να λογοδοτούν! Όλοι μας πρέπει να λογοδοτούμε. Σύμφωνα πάντοτε με κανόνες, αρχές και θεσμικές εγγυήσεις.

Σχόλια