default-image

Η ΔΕΗ πήρε το μήνυμα... "μπορούμε και χωρίς εσάς"...

Απόψεις
Η ΔΕΗ πήρε το μήνυμα... "μπορούμε και χωρίς εσάς"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ δεν μπορεί πια να εκβιάζει τους ανθρώπους ότι θα τους κόψει το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσαν τα χαράτσια του κράτους. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησα να δώσω μέσα από τα ρεπορτάζ με την οικογένεια του Κώστα Διακαντώνη από τις Πατέλες. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους ισχυρισμούς μου, ότι - σαφώς με κάποια προβλήματα που όμως ξεπερνιούνται - μπορούμε να βγάλουμε έξω από το σπίτι μας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όταν εκείνη συμπεριφέρεται αλαζονικά απέναντί μας, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη φτώχια μας και τις ανάγκες μας.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Το κόστος πλέον είναι αρκετά μικρό. Μπορούμε να συνδυάζουμε το ρεύμα της ΔΕΗ με το ρεύμα των φωτοβολταϊκών, συνδέοντας με τον ήλιο το ψυγείο μας, αντικαθιστώντας την ηλεκτρική μας κουζίνα με κουζίνα υγραερίου και βέβαια να κρατήσουμε το συμβατικό ρεύμα για το λέβητα και το πλυντήριο.

Στην περίπτωση της άπορης οικογένειας, βέβαια, είχαμε τη δωρεά από τον Νίκο Σηφάκη και την εταιρεία "Αέναος", που πραγματικά αποτελεί ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ξεκινώντας από την προσφορά αυτή, εμείς καλούμε και τους άλλους επιχειρηματίες να πράξουν ανάλογα. Να βρουν τις οικογένειες εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ και να την απαλλάξουν μια για πάντα από την εκβιαστική της συμπεριφορά. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή την υπόθεση, έχουμε όχι μόνο την ουσιαστική στήριξη σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης, αλλά και τη μετάδοση ενός μεγάλου μηνύματος: "Ανεξαρτητοποιηθείτε ενεργειακά. Σώστε το περιβάλλον και την τσέπη σας με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου. Και με αυτό τον τρόπο κάνετε ένα μεγάλη βήμα προς την ελευθερία σας, αφού ως νοικοκυριό παράγετε μόνοι σας το ρεύμα που καταναλώνετε"...

Δίνω μεγάλο βάρος στο θέμα της συμπεριφοράς της ΔΕΗ, διότι δεν είναι δυνατόν να κόβει το ρεύμα από πάμφτωχες οικογένειες άνεργων οικογενειών με πολλά παιδιά, συνήθως, παρά τις εκκλήσεις τους «κάντε μας μια διευκόλυνση να σας τα δίνουμε λίγα-λίγα», σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς. Και επίσης να μπερδεύει τα ποσά των λογαριασμών με τα ποσά των χαρατσιών και να παραφουσκώνει τους λογαριασμούς τους. Και την ίδια ώρα να κάνει τα στραβά μάτια στους ισχυρούς, στα υπουργεία, τους δημόσιους οργανισμούς, ακόμα και σε κτήρια Περιφερειών με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως είναι για παράδειγμα και η Περιφέρεια Κρήτης. Και να μη διεκδικεί καν τα χρήματα αυτά.

Κάποτε εξαιρούσα τους διευθυντές, αφού πίστευα ότι απλά "εκτελούν εντολές από Αθήνα". Επειδή όμως σήμερα η κατάσταση έχει αγριέψει εξαιρετικά, όχι μόνο τους διευθυντές δεν εξαιρώ, αλλά ούτε και τους εργαζόμενους των εργολάβων.

Είναι ντροπή τους να κόβουν το ρεύμα από τις λαϊκές οικογένειες. Και όσο το κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Εμένα, μετά την οικογένεια Διακαντώνη, έχει δημιουργηθεί μέσα μου μια μεγάλη φλόγα να συνεχίσω με το ίδιο πείσμα και για άλλες οικογένειες και να δώσω τις μάχες μου κι εγώ κατά του φασισμού των ανθρώπων της ΔΕΗ. Γιατί όλη αυτή η τακτική δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται παρά μόνο σαν φασιστική από ανθρώπους που, χωρίς να βάζουν τον εαυτό τους στη θέση των φτωχών συνανθρώπων, τους δίνουν εντολές ή κάνουν μία κίνηση και κατεβάζουν τους διακόπτες. Το βράδυ δεν ξέρω αν κοιμούνται ήσυχα στον ύπνο τους, ή αν έχουν εφιάλτες. Έχουν όμως μετατρέψει ήδη σε εφιάλτη τη ζωή άλλων ανθρώπων.

Γι' αυτό, μία είναι η επιλογή. Να μπορούμε να παράγουμε το ρεύμα μας μόνοι μας, χωρίς να έχουμε ανάγκη τη ΔΕΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News