default-image

Οι απαντήσεις του Τσίπρα

Απόψεις
Οι απαντήσεις του Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Όμως δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που φέρει ευθύνες, προκλήσεις και όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων. Και πάμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου την ομιλία στο Ηράκλειο άκουσα με μεγάλη προσοχή.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια πολυσέλιδη ομολογουμένως ομιλία, από την οποία δεν έλειπε τίποτα. Οι αναφορές στην Κρήτη, το δημοκρατικό Ηράκλειο (φράση που επανέλαβε πολλές φορές), τα περιβόητα "κοράκια", η κεντρική πολιτική, το success story της κυβέρνησης, η έκθεση του ΔΝΤ και εντέλει το κατά πόσο λειτουργούν θεσμοί στη δημοκρατία που μας διέπει.

Και ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης. Στις ερωτήσεις του κόσμου που έδωσε το "παρών" στην ομιλία, αλλά κυρίως στις απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ο κόσμος, διαβασμένος και ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα, αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος και τους πλειστηριασμούς. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αυτοοργάνωση καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν μπορούν να δοθούν θεσμικές λύσεις. Και εδώ το δημοσιογραφικό μου ενδιαφέρον η αλήθεια είναι ότι κεντρίστηκε, καθώς η αυτοοργάνωση είναι μια λέξη που χρήζει πολλών διευκρινίσεων. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κόμμα που έχει αξιώσεις για την κυβέρνηση και η αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλές. Θεσμικές προκλήσεις. Και μέσα σε αυτές και οι λύσεις που πρέπει να δώσει ως πρόταση για ένα μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο διάλογος ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και κοινό άκρως ενδιαφέρων, καθώς πλέον οι πολίτες ζητούν συγκεκριμένες δράσεις και απαντήσεις σε προβλήματα καθημερινότητας. Μάλιστα, εκεί ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να διαμορφώσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, μαζί τις απαντήσεις.

Και για να επιστρέψουμε στα περί προκλήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρα αντιμετωπίζει μάλλον τη μεγαλύτερη. Όπως άλλωστε και εκάστοτε αντιμετώπιζαν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να σταθούν υπεύθυνα στον αντιπολιτευτικό τους λόγο, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες. Γιατί η κριτική είναι το πλέον εύκολο πράγμα. Η διαχείριση είναι το δύσκολο. Και ως ύψιστο χρέος είναι η προσέγγιση των κακώς κειμένων της εκάστοτε κυβέρνησης και η ορθή αντιπρόταση. Αυτή είναι η πρόκληση Τσίπρα απέναντι σε ένα εκλογικό κοινό που τον επέλεξε για να καταθέσει πάνω του της ελπίδες της διάσωσης της χώρας. Εις το επανιδείν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News