default-image

Από τις δηλώσεις στην ουσία

Απόψεις
Από τις δηλώσεις στην ουσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μια έχουμε τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Από την άλλη, δηλώσεις και εξαγγελίες διαφόρων Κινέζων αξιωματούχων εδώ στο νησί μας. Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε ότι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ελληνικό Ακαθάριστο Προϊόν (ΑΕΠ) τα τελευταία τρία χρόνια.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Κανονικά δεν πρέπει να κρατήσουμε επιφυλάξεις και για το μεν και για τους δε. Άλλωστε, ο μεν πρώτος έχει την ευθύνη, ξεχωριστή ευθύνη, για όλες τις αποφάσεις του Eurogroup, με τις οποίες επιβλήθηκε αυστηρή έως άγρια λιτότητα στη χώρα μας. Άλλωστε, οι δε δεύτεροι δεν έχουνε δώσει τις καλύτερες εξετάσεις σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Να μην "κολλήσουμε", όμως, σ' αυτά. Αυτές οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ας αποτελέσουν αφετηρία και επιχείρημα για ανανεωμένες ελληνικές θέσεις, τουλάχιστον μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτές οι εξαγγελίες των Κινέζων αξιωματούχων ας τεθούν στο κέντρο ενός τραπεζιού ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Με πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News