Απόψεις

Ας τον κατασπαράξουμε, λοιπόν...

«Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των πολιτών που παλεύουν για το αυτονόητο. Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των πολιτών που παλεύουν για να υπάρχουν κανόνες». Υπάρχει περίπτωση να το λέει και - κυρίως - να το πράττει αυτό ένας πολιτικός και να μην τον φάνε λάχανο; Ή τουλάχιστον να μην προσπαθήσουν να τον φάνε λάχανο;

Της Ελένης Σταυρουλάκη

Θα σας πω εγώ: Δεν υπάρχει. Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του Κρίτωνα Αρσένη. Ο νεαρός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα μια ανελέητη επίθεση. Γιατί; Γιατί αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών της Θεσσαλονίκης.

Ας πούμε ότι έκανε λάθος. Ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ. Είναι το σφάλμα του αντίστοιχο της πρωτοφανούς πολεμικής που δέχεται συντονισμένα από παντού; Δεν υπάρχουν άλλοι εμπειρότεροι και με αποδεδειγμένη ροπή προς το λάθος πολιτικοί, στους οποίους δεν... "κουνιέται" κανένας; Ή μήπως είναι ο πρώτος που παραιτείται από ένα κόμμα, χωρίς ταυτόχρονα να παραιτηθεί και από την έδρα του;

Ο Κρίτων Αρσένης είναι ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η ελληνική πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών. Τον Ιούνιο του 2011 πήρε τον τίτλο του "Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής", από την οργάνωση Evert Vermeer Foundation, για τους αγώνες του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων. To Νοέμβριο του 2011 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών.

Όμως εμείς δε μάθαμε τίποτα για όλα αυτά. Δε μάθαμε τις παρεμβάσεις του για την απαγόρευση των παραβενών στην Ελλάδα (ύποπτα συντηρητικά καλλυντικών που όμως εξακολουθούν να κυκλοφορούν). Δε μάθαμε για τον αγώνα τον οποίο δίνει ώστε να απαγορευτούν τα φυτοφάρμακα που αποδεκατίζουν τους πληθυσμούς των μελισσών (και βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό).

Δε μάθαμε ότι πήρε θέση για τις πολιτικές παρεμβάσεις που κινούν τα νήματα στην ΕΡΤ και στο υπουργείο Πολιτισμού. Δε μάθαμε ότι εκείνος δεν "πετάει" ποτέ ως VIP και δε χρησιμοποιηθεί τα περισσότερα από τα βουλευτικά του προνόμια. Δε μάθαμε ότι ο Ευάγγελος του κρατάει μανιάτικο επειδή, όταν μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο αρχηγός, ο νεαρός Κρίτων δε επιδεικνύει την... υποτέλεια που επιβάλλεται. Ήτοι δεν τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο με ανθοδέσμες, υποκλίσεις και εκδουλεύσεις.

Έχουμε πέσει στην παγίδα των μεγάλων ΜΜΕ που δεν επιθυμούν να περάσει η χώρα στα χέρια μιας νέας, μιας τέτοιας γενιάς πολιτικών. Μιας γενιάς πολιτικών που δε θα κάνουν δημόσιες σχέσεις. Που με την παρουσία τους θα τιμούν τη χώρα μας (στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Κοινοβούλιο) αντί να την ευτελίζουν. Που οι ιδέες τους έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αντί το άτομο και το χρήμα. Που με τη δράση τους θα προσπαθούν να εξασφαλίσουν λιγότερους καρκίνους για εμάς και για τα παιδιά μας.

Ο Κρίτων Αρσένης κατά τη διάρκεια μιας τετραετίας τα έχει βάλει με όσα πολυεθνικά συμφέροντα δεν τα έχει βάλει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της... ύπαρξής του. Αν για αυτό πρέπει να τον... κατασπαράξουμε, τι να πω; Ας τον κατασπαράξουμε. Ίσως τελικά κάθε λαός (πρέπει να) έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια