default-image

«Γιώργο, καλωσόρισες σπίτι σου»

Απόψεις
«Γιώργο, καλωσόρισες σπίτι σου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή στο σπίτι έχει γίνει της μόδας. Ναι, ναι... Όχι μόνο στις οικογένειες με την αυστηρή σημασία του όρου, αλλά και στις... πολιτικές οικογένειες. Η μεν πρώτη επιστροφή για λόγους οικονομικούς. η δε δεύτερη για καθαρά πολιτικούς. Τα προσφιλή προς εμάς (μη γελάσετε) πολιτικά πρόσωπα ουκ ολίγες φορές έχουν απομακρυνθεί από την "οικία" και έχουν επιστρέψει ξανά. Από πού να αρχίσει κανείς... Θα αναφερθώ στα πιο τρανταχτά.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Θυμάστε οι περισσότεροι από εσάς την περιβόητη φράση «Γιώργο, καλωσόρισες σπίτι σου» διά στόματος Κώστα Καραμανλή, όταν ο Γιώργος Σουφλιάς ως άλλος άσωτος υιός επέστρεφε στο σπίτι του (Ν.Δ.) κατά τη διάρκεια συνεδρίου. Το σενάριο, μεσούσης των εκλογικών μαχών του προηγούμενου έτους, παρόμοιο... Ντόρα Μπακογιάννη, το ισχυρότερο όνομα που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και πόσω μάλλον όταν στο τιμόνι της βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Ούτε η ίδια δεν το φανταζόταν ότι θα έκανε μια τέτοια κίνηση. Οι ανάγκες βλέπετε. Μιας και η Δημοκρατική Συμμαχία την πόρτα της Βουλής δεν την είδε και η χώρα καλούσε σε στάσεις υπευθυνότητας, όπως όλοι με τόσο μεγάλο σθένος υποστήριζαν. Βέβαια, η ίδια έρχεται να το παραδεχτεί τώρα ότι προσωπικά δεν της ήταν και ό,τι πιο ευχάριστο. Όχι ότι δεν το ξέραμε βέβαια. Και η απουσία της από το δημόσιο πολιτικό λόγο είναι ηχηρή!

Και συνεχίζουμε... Σενάριο Καρατζαφέρης: Απογυμνωμένος από στενούς συνεργάτες (βλέπε Γεωργιάδη, Βορίδη) και απομονωμένος κάπου μεταξύ γραφείου, οικίας και τηλεοπτικού σταθμού, κλείνει πονηρά το μάτι στη Νέα Δημοκρατία και εκείνη, εδώ που τα λέμε, δεν αδιαφορεί. Ίσως αυτό το "όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά" να πιάνει τόπο και στο κόμμα της Συγγρού και πόσω μάλλον για ένα άλλοτε δυνατό χαρτί της Ν.Δ., που κατάφερε να συσπειρώσει μία μεγάλη μερίδα ψήφων από τη δεξαμενή της Δεξιάς και για αρκετά χρόνια να αποτελέσει βασικό κομμάτι του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, βλέπετε, και μπορεί αυτό το «Γιώργο, καλωσόρισες σπίτι σου» να το ξανακούσουμε. Και όχι μόνο... Και σε επίπεδο τοπικών στελεχών δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι, ενώ είχαν επιλέξει άλλες πολιτικές οδούς για να εκφραστούν ιδεολογικά, έδωσαν το "παρών" στον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ. πριν από μερικές μέρες στο Ηράκλειο, επισφραγίζοντας έτσι την επιστροφή τους. Μόνο στο ΠΑΣΟΚ δε βλέπουμε και πολλές επιστροφές, αλλά εκεί, θα μου πείτε τώρα, ασχολούνται με τα οικονομικά τους. Πού όρεξη για ήξεις αφήξεις.

"Επιστροφές, καταστροφές" λέει ένα λαϊκό άσμα και μένει να δούμε τι θα προκύψει από αυτές τις πολιτικές επανενώσεις. Εις το επανιδείν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News