default-image

Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου!

Απόψεις
Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου! Κάθε οικογένεια, που έχει και κάποιο παιδί έτοιμο να ανέβει το σκαλοπάτι ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, νιώθει ξεχωριστή συγκίνηση. Η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Και μάλιστα στην έκθεση ιδεών.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Να ελπίσουμε πως το θέμα των εξετάσεων θα περιστρέφεται γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας. Λόγου χάρη: Για τη βία! Για την αλληλεγγύη! Για την ανεργία και τις οικογένειές τους! Ένα νέο παιδί πρέπει να αποδείξει ότι βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, μέσα στην πραγματικότητα και τα προβλήματά της, ότι τα κατανοεί και μπορεί αυτή την κατανόηση να τη μεταδώσει στους τρίτους.

Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου! Και τα πιο εργατικά και επιμελή και τα πιο ταλαντούχα ας κερδίσουν το βραβείο που επιδιώκουν. Και τα πιο ψύχραιμα θα πρόσθετα. Πρέπει να το καταλάβουν οι γονείς. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να αποτυχαίνει ένας ιδιαίτερα επιμελής και εργατικός μαθητής. Η συνήθης αιτία; Το άγχος των εξετάσεων. Η καταπίεση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Και η έλλειψη αυτοπεποίθησης του μαθητή.

Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου! Και πρέπει να συγχαρούμε τους καθηγητές τους. Παραμέρισαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Κατέβασαν τους διεκδικητικούς στόχους τους. Έστω και προσωρινά. Ένιωσαν τη ζεστή ανάσα της κοινωνίας. Δεν ενέδωσαν στις ακραίες φωνές που ζητούσαν «εδώ και τώρα». Οι εξετάσεις θα γίνουν. Ξέρουμε όλοι πως η οικονομική κρίση χτύπησε δυνατά τον εκπαιδευτικό κόσμο. Κατανοούμε πως απαιτείται τιτάνια προσπάθεια να υπερβούμε τα προσωπικά μας προβλήματα. Συγχαρητήρια λοιπόν. Σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Καλή επιτυχία στα παιδιά όλου του κόσμου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News