default-image

Οι ατέλειωτοι δρόμοι για το Νότο

Απόψεις
Οι ατέλειωτοι δρόμοι για το Νότο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουμε καλά νέα από τον τουρισμό. Θα έρθουνε περισσότεροι τουρίστες εφέτος. Όπως και πέρσι είχαν έρθει περισσότεροι από πρόπερσι. Κυριαρχεί μια αίσθηση μεγάλων προσδοκιών. Θα έρθουνε πάρα πολλοί τουρίστες φέτος. Όχι απλώς περισσότεροι. Και θα αφήσουν πολλά λεφτά. Πολύ πιο πολλά από πέρσι. Αυτές οι πληροφορίες και εκτιμήσεις κυκλοφορούν από καφενέ σε καφενέ. Και οι ειδικοί και μη τις πολλαπλασιάζουν.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Συμμερίζομαι την αισιοδοξία αλλά όχι τα παχυλά όνειρα. Θα έρθουνε περισσότεροι τουρίστες από πέρσι. Αλλά όχι τόσο πολλοί για να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα. Η τουριστική περίοδος συρρικνώνεται. Και οι τουρίστες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να ξοδέψουν αρκετά ευρώ. Δεν τους τις προσφέρουμε. Και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στην απλή αριθμητική. Το ογδόντα τοις εκατό των αγαθών που καταναλίσκονται στα ξενοδοχεία είναι εισαγόμενα. Και το εισόδημα από την ξενοδοχειακή δραστηριότητα δε διαχέεται σε όλο το νησί.

Όλοι ξέρουμε πως τα νότια παράλια της Κρήτης, παρά τις αναμφισβήτητες ομορφιές τους, δεν προσελκύουν μεγάλο μέρος από τους επισκέπτες μας. Η αιτία είναι πολύ απλή. Οι κάθετοι δρόμοι προς το Νότο δεν είναι καλά χαραγμένοι και η κατάστασή τους είναι απελπιστική έως άθλια. Υπάρχει και μια δεύτερη αιτία, δεμένη με την πρώτη. Δεν υπάρχουν υποδομές στο Νότο, ούτε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με την ποιότητα που απαιτούν οι ξένοι μας.

Ναι, φταίει η έλλειψη καθέτων δρόμων προς το Νότο. Κορυφαίο παράδειγμα ο δρόμος προς τη Μεσαρά. Τον χτίζουμε εδώ και χρόνια. Τι φταίει γι' αυτό; Οι παγαποντιές των εργολάβων. Η ανίκανη δημόσια διοίκηση. Η βραδύτητα απονομής της δικαιοσύνης.

Αρκετά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News