default-image

Μία υπέροχη ανθρώπινη αλυσίδα

Απόψεις
Μία υπέροχη ανθρώπινη αλυσίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανθρώπινη αλυσίδα από το ΤΕΙ Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Τη σχημάτισαν χθες φοιτητές, μαθητές και άλλοι πολίτες της πόλης. Διαμαρτυρήθηκαν για μία ακόμη φορά για το σχέδιο "Αθηνά" και την κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ της πόλης. Διαμαρτυρήθηκαν και για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Την πρωτοβουλία πήραν οι φοιτητές του τμήματος ΤΕΙ Ιεράπετρας. Μαζί τους ενώθηκαν και άλλοι κάτοικοι. Έχουν παρατηρήσει την κατάργηση πολλών δημόσιων υπηρεσιών της πόλης και τη μεταφορά τους στην έδρα του νομού ή και στο Ηράκλειο. Φοβούνται ένα πιο γενικό μαρασμό. Κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή τους. Και θα χαμηλώσει τους ορίζοντες των προσδοκιών των δικών τους και των παιδιών τους.

Πρέπει να αναγνωριστεί ότι οι περισσότερες προσπάθειες περιορισμού του ανώμαλα γιγαντωμένου κράτους ξεκινούν από μια λάθος αφετηρία και με λάθος διαδικασία. Γι' αυτό και τα οικονομικά οφέλη θα αποδειχθούν προσωρινά. Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι. Δε μετράς όμως τις ανθρώπινες ζωές με απλές πράξεις αριθμητικής, γιατί αυτό δεν επιτρέπεται. Είναι σαν να μην κατανοείς αυτό που αποκαλούμε δυναμική των πραγμάτων. Μπορεί να καταφέρνεις να μετρήσεις έναν συν έναν άνθρωπο. Αλλά δε θα μπορείς να υπολογίσεις την πορεία, τις επιπτώσεις και τις συνέπειες από την κοινή διαδρομή ενός ζευγαριού.

Το σχέδιο "Αθηνά" σχεδιάστηκε πρόχειρα. Όπως και οι συνενώσεις των νοσοκομείων.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News