Απόψεις

Η οικογένεια σε μια κλούβα!

Η διαβίωση μιας πολυμελούς οικογένειας σε μια κλούβα δεν είναι ένα ξεχωριστά σπάνιο γεγονός. Δε συνιστά μια σποραδική πραγματικότητα. Η ύφεση έχει πολλές δραματικές συνέπειες. Η πιο οδυνηρή; Η ανεργία. Αυτή η ίδια ταπεινώνει. Σε βγάζει έξω από τον παραγωγικό κύκλο της οικονομίας, χωρίς να φταις. Αυτή οδηγεί και σε παραπέρα ταπεινώσεις.

Η εικόνα της οικογένειας που ζει σε μια κλούβα πρέπει να γίνει εφιάλτης για όλους μας!

Για τους πολιτικούς και τους αξιωματούχους! Δεν είναι το δημόσιο χρέος ο μόνος δείκτης που πρέπει να τους απασχολεί. Δεν είναι η φροντίδα για τη μείωση των ελλειμμάτων η πιο σπουδαία.

Για τους συνδικαλιστές! Που ο ορίζοντάς τους δεν ξεπερνάει το μπόι τους και των δικών τους. Καλό είναι να μάχονται για τα κεκτημένα. Αν όμως θέλουνε να παίξουν ένα ρόλο στην υπηρεσία της πατρίδας, πολύτιμο είναι (και γι' αυτούς) να σκέπτονται πώς θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Για την Εκκλησία! Έχει τη δύναμη. Ξέρω πολύ καλά πως δεν έχει πολλούς οικονομικούς πόρους και την αναγκαία περιουσία για να εξυπηρετήσει στο μέγιστο βαθμό το φιλανθρωπικό της έργο. Η δύναμή της βρίσκεται αλλού. Στην κινητοποίηση της κοινωνίας. Η Εκκλησία διατηρεί κάποιο από το πνευματικό βάρος της.

Για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά! Οι πιο πολλοί από εμάς μετά βίας χρηματοδοτούμε τη συντήρηση της οικογένειάς μας. Στη μοιρασιά, όμως, με αρκετούς άλλους μπορούμε να βρούμε αρκετά.  

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Σχόλια