default-image

Ποιοι λιθοβολούν την ανάπτυξη;

Απόψεις
Ποιοι λιθοβολούν την ανάπτυξη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να εξετάσει το ενδεχόμενο διορισμού Εφέτη Ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα επεισόδια στη Χαλκιδική.

Δεν ήσαν μεμονωμένα. Επεισόδια έλαβαν χώρα και στις 30 Μαρτίου 2012. Και στις 5 Αυγούστου 2012. Και τον περασμένο Οκτώβρη. Είχαμε επιθέσεις με κουκουλοφόρους. Με βόμβες μολότοφ. Με βεγγαλικά και ρόπαλα. Μόλις προχθές άλειψαν με βενζίνη εργαζόμενο. Για να τον πυρπολήσουν.

Προφανώς οι τοπικές δικαστικές Αρχές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Διστακτικές μπροστά στη βία μειοψηφιών. Προκαταρκτικές εξετάσεις ή διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος είναι προσχηματικές μπροστά στη διογκούμενη βία.

Τη νομιμότητα την πήραν στα χέρια τους κουκουλοφόροι και ροπαλοφόροι. Κάποιοι ευθύνονται. Ευθύνονται και γιατί ενθαρρύνουν την ανομία. Ευθύνονται και γιατί δεν καταστέλλουν την κραυγαλέα παρανομία.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες της Ελλάδας και η εικόνα της που μεταφέρεται στην οικουμένη. Η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν επιτυγχάνεται με τις "ασπιρίνες" των επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας. Και αυτές δεν μπορούμε να τις ανακαλύψουμε πια στο δημόσιο τομέα. Θέλουμε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε επενδύσεις από τους ιδιώτες.

Όλη αυτή η βία δε βοηθάει. Αντίθετα μάλιστα. Οδηγεί την κοινωνία σε κατάρρευση.

Εκτός και εάν κάποιοι αυτό φαντασιώνονται.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News