default-image

Το πόρισμα για την τραγωδία του ΕΚΑΒ

Απόψεις
Το πόρισμα για την τραγωδία του ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πόρισμα για το πρόσφατο τροχαίο-τραγωδία με θύματα τους δύο κορυφαίους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ είναι αποκαλυπτικό. Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, όσο υπάρχουμε, θα μας θυμίζουν πολλά. Πρώτα και πάνω απ' όλα την πολύτιμη προσφορά τους στο κοινό καλό και τον ηρωισμό τους. Και μετά τις δικές μας ευθύνες. Γιατί είναι ευθύνες όλων μας. Όλοι μας ξέραμε ότι τα οχήματα κοινής ωφέλειας δεν τα συντηρούμε. Όπως και δε συντηρούμε και τα ολοκληρωμένα έργα που παραδίδονται προς χρήση και διαχείριση.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε ούτε καν συγνώμη από τους δικούς τους ανθρώπους. Γιατί ξέραμε. Ξέραμε από πριν. Κι όσο πιο νωρίς γνωρίζεις τη φρικτή αλήθεια, τόσο μεγαλώνουν οι ευθύνες σου.

Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ κάνουν ηρωική δουλειά. Ταξιδεύουν, όντως, κάτω από επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Με όλα τα μέσα. Ξενυχτάνε για μας. Δε γνωρίζουν τους όρους κανονικού ωραρίου. Είναι σε ετοιμότητα. Διαρκώς. Πνευματική και σωματική. Παίρνουν αποφάσεις τολμηρές. Και τις παίρνουν γρήγορα. Δεν είναι γραφειοκράτες. Δεν είναι ευθυνόφοβοι.

Αν κάτι αξιώνουν, είναι μια παραπάνω πρόνοια για τη ζωή τους. Μέχρι τώρα αρκετά στελέχη του ΕΚΑΒ έχουν θυσιάσει τη ζωή τους πάνω στο καθήκον. Δίκαια, λοιπόν, αξιώνουν να φροντίζουμε για αυτούς και τις οικογένειές τους. Η κραυγαλέα έλλειψη συντήρησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News