default-image

Ακούμε λόγια, δε βλέπουμε έργα

Απόψεις
Ακούμε λόγια, δε βλέπουμε έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση κέρδισε μια κοινοβουλευτική μάχη την προηγούμενη εβδομάδα. Η αντιπολίτευση υπέστη μια αντίστοιχη στρατηγική ήττα. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται αλλού. Η πολιτική ζωή υπάρχει και οι αντιπαραθέσεις έχουνε νόημα μόνο όταν επιλύονται προβλήματα. Οι κυβερνήσεις δεν υπάρχουνε μόνο για να απολαμβάνουν αυτοί που τις στηρίζουν κοινοβουλευτικές μάχες και αντίστοιχες νίκες. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Τα προβλήματα είναι οξύτατα. Τα προβλήματα είναι πλέον εθνικά.

Η κυβέρνηση σχηματίστηκε στις αρχές του προηγούμενου Ιουλίου. Και πέρα από την ανάγκη των διαφόρων δημοσιονομικών προσαρμογών, περιμένουμε την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων. Περιμένουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το κυριότερο όμως και πιο επείγον είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι μισοί τουλάχιστον από τους νέους μας δεν έχουν εργασία. Και ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος. Τα λουκέτα το ένα μετά το άλλο επέρχονται απειλητικά.

Έχουν περάσει πολλοί μήνες για να ασχολούμαστε μόνο με τα δημοσιονομικά. Ακούμε κουβέντες. Γινόμαστε δέκτες εξαγγελιών. Και καμιά σοβαρή επένδυση δεν ανακοινώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News