default-image

Βία, λίστες και ό,τι άλλο

Απόψεις
Βία, λίστες και ό,τι άλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε γνωρίζω αυτήν τη στιγμή τι πραγματικά έχει λεχθεί ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς της τρικομματικής Κυβέρνησης. Κάποια στιγμή η σύσκεψή τους θα ολοκληρωθεί. Κάτι θα πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή οι ίδιοι οι αρχηγοί. Δε θα 'μαστε όμως ποτέ σίγουροι, ούτε για το τι πράγματι είπαν, ούτε για το τι πράγματι συμφώνησαν. Τα ΜΜΕ έχουν  προεξοφλήσει τα δύο αντικείμενα της συζήτησής τους. Το πρώτο είναι η βία. Το δεύτερο είναι η λίστα Λαγκάρντ.

Για το πρώτο πολλά μπορούν να λεχθούν. Η βία είναι πρόβλημα. Είναι και πολιτικό πρόβλημα. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Πεντακάθαρα. Ακυρώνουν μια από τις βασικές προϋποθέσεις και πυλώνες της δημοκρατίας. Ο πολίτης πρέπει να αποφασίζει χωρίς παράλληλα να νιώθει ανασφαλής. Χωρίς να απειλείται. Διαφορετικά στρέφεται στα άκρα. Η Κυβέρνηση, ο Σαμαράς και ο Δένδιας φαίνεται να παίζουν το παιχνίδι μάλλον με επιτυχία. Για τους εαυτούς των πάντοτε. Έχουν παγιδεύσει το ΣΥΡΙΖΑ στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις και στα ιδεολογήματά του. Και μέσα από την πόλωση να εισπράξουν εκλογικά και προεκλογικά ωφελήματα.

Και για τη λίστα Λαγκάρντ πολλά μπορούν να λεχθούν. Προς το παρόν παραμένει προνομιακό πεδίο για το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να λάβει στόχο κάθε μέρα. Μπορεί να παίζει την μπάλα και μέσα στο γήπεδο και στις κερκίδες. Μπορεί να ανεβοκατεβάζει τις ευθύνες των προσώπων. Μπορεί γιατί φανερά ποτέ δεν άσκησε εξουσία. Μπορεί γιατί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σκέφτονται περισσότερο νομικά παρά πολιτικά.

Μόνο για την οικονομία και τους ανέργους δε συζητάμε. Ούτε για τη δημόσια διοίκηση και τις προσπάθειες ανόρθωσής της.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News