default-image

Και αυτή η βία θα ηττηθεί!

Απόψεις
Και αυτή η βία θα ηττηθεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων. Χθες τα ξημερώματα. Άγνωστοι (ή γνωστοί-άγνωστοι;) τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από τα σπίτια τους. Δεν τους άρεσαν τα σχόλιά τους σε σχέση με την εκκένωση της βίλας "Αμαλία". Είχαν προηγηθεί καταλήψεις χώρων δουλειάς μελών κοινοβουλευτικού κόμματος. Δεν ενέκριναν την κυβερνητική του πορεία.

Οι διαστάσεις της βίας παίρνουν μεγάλη έκταση. Ευθέως ανάλογη με την έλλειψη του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των συμπολιτών μας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η σημερινή ειδησεογραφία της εφημερίδας. 18% είναι η αύξηση των αδειών οπλοφορίας. Ο απλός πολίτης νιώθει απροστάτευτος μπροστά στις ποικίλες εκδηλώσεις της βίας.

Οι γνωστοί-άγνωστοι της τρομοκρατικής βίας έχουν με μια πρώτη εκτίμηση έναν ορατό στόχο. Να τιμωρήσουν την ελευθερία του Τύπου. Να απειλήσουν τους εργαζόμενους σε αυτήν. Να επιβάλλουν καθεστώς γενικού, αόρατου και αόριστου φόβου.

Έχουν όμως στήσει και ένα ενιαίο πλέγμα μηνυμάτων αυτής της σκοτεινής ενέργειας σε βάρος του Τύπου. «Είμαστε παντού. Είμαστε παντού παρόντες. Πίσω και πάνω από τον καθένα. Η εικόνα μας και η σπηλαιώδης αναπνοή μας σάς ακολουθεί όπου και αν πάτε».

Η δική μας απάντηση είναι απλή. «Οι λογικές της βίας έχουνε ηττηθεί ιστορικά. Τίποτε δε διέσωσε τα σαλεμένα μυαλά αυτών που τη χρησιμοποίησαν».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News