default-image

Να μην κλείσουμε το μάτι σε κανένα παράνομο

Απόψεις
Να μην κλείσουμε το μάτι σε κανένα παράνομο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα της "Νέας Κρήτης" για τη διαφθορά συνεχίζεται με καινούργια κεφάλαια. Αναζητά την αλήθεια στο κέντρο της σκληρής οικονομικής δράσης. Κατ' εξοχήν είναι ο χώρος της διακίνησης πετρελαιοειδών. Με μεγάλα και μικρά ονόματα. Με καρχαρίες και μικρά ψαράκια. Το βρόμικο κύκλωμα διακίνησης πετρελαιοειδών φτάνει και μέχρι το πιο ακραίο σημείο της χώρας. Και του νησιού μας.  

Όλοι οι δράστες της βρόμικης διακίνησης έχουν και άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Είναι και αθλητικοί παράγοντες. Οι επαφές τους με τη "νύχτα" είναι ορατές. Με γυμνό μάτι.

Όλοι αυτοί έχουν προστάτες. Και στο πολιτικό σύστημα. Και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έχουν και πολιτικούς προστάτες. Όχι μόνο στο κεντρικό επίπεδο. Αλλά και στο τοπικό. Τα φορολογικά έσοδα, που διαφεύγουν τη σύλληψή τους, είναι τεράστια. Είναι τερατώδη, αν λάβουμε υπόψη τις σκοτεινές διαδρομές. Μεγάλα και μικρά πλοία διασχίζουν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο πλούτος είναι αμύθητος. Φυσικά και έχουν "καθαρό" πρόσωπο. Συμμετέχουν στα δημόσια πράγματα. Είτε στα κρατικά είτε στα κοινωνικά. Παριστάνουν τους αθώους. Υποδύονται τους αθώους. Και όχι σπάνια γίνονται και κήρυκες της καθαρότητας της δημόσιας ζωής.

Η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα. Όχι μόνο για τη δικαιοσύνη. Κυρίως, όμως, από τις φορολογικές και άλλες αρμόδιες διοικητικές Αρχές. Άλλωστε, η δικαιοσύνη δικάζει τις υποθέσεις που μεταφέρει σε αυτήν η δημόσια διοίκηση.

Δεν αρκούν οι γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών. Απαιτείται και προϋποθέτει ισχυρή πολιτική βούληση. Με καθαρά μηνύματα. Και όχι κλείνοντας το ένα μάτι.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News