default-image

Απορίες αλλά και συμπεράσματα

Απόψεις
Απορίες αλλά και συμπεράσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Της  Ελενη Δαμβα

Όταν τα ερωτήματα οδηγούν σε συμπεράσματα.

Γιατί βγαίνει το συμπέρασμα πως το χρέος ..εξαφανίσθηκε αλλά η κρίση συνεχίζεται..Και βέβαια το χρέος μεγαλώνει.

Γιατί δεν δείχνει το κράτος να ενδιαφέρεται να βρη λεφτά ..Αδιαφορεί για τις λίστες και ταράζει στους φόρους τον λαό.

Για την αφαίρεση των ξαδέλφων πρέπει να δικαστεί ο Παπακωνσταντίνου ή μήπως ευθύνεται και για την διόγκωση του ελλείμματος;

Πόσοι αλλοι συγγενείς και φίλοι υπάρχουν άραγε στις λίστες..;Αν έβγαζαν τις λίστες στην δημοσιότητα όχι μόνο θα έπεφτε η συγκυβέρνηση αλλά και θα έπρεπε να δικασθούν τα πιο βασικά στελέχη των κυβερνήσεων από το 2009 ως σήμερα.

Εχει ήδη αποδειχθή πως η συγκυβέρνηση πάει να τα φορτώσει όλα στον Παπακωνσταντίνου με την άποψη πως κάνει κάθαρση..Οχι μόνο όμως πρέπει να συμπεριλάβει η όποια έρευνα τον Βενιζέλο αλλά και ο Σαμαράς αγνόησε τις λίστες απόπου θα μπορούσε η κυβέρνηση να αντλήσει χρήματα και έτσι να μην επιβαρύνει συνέχεια τον λαό..

Εκτός κι αν η επιβάρυνση του λαού είναι το βασικό σχέδιο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ που ξεκίνησε από το χρέος και το έλλειμμα (στην πραγματικότητα από την διαφθορά και την κακοδιαχείριση) ώστε να μπορέσει να επιβληθή  στην συνέχεια..όπως και γίνεται..

Ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως με τα λεφτά που θα πέρναμε άμεσα εφάπαξ που καθυστερούν και στους Δήμους κλπ ..Σήμερα όμως ακούσαμε τον κ. Βρούτση να μιλάει για συνενώσεις ταμείων και τα σχέδια του μέλλοντος όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η λέξη ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ..Εξήγησε επίσης πως μείωσαν τα εφάπαξ επειδή οι υπάλληλοι δεν είχαν καταβάλλει στα ταμεία τα κατάλληλα ποσά..ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΜΩΣ;Ερριξε τις ευθύνες στους πολιτικούς κι όχι στους υπαλλήλους..Κι εμείς στον πολιτικό τις ρίχνουμε λόγω και του τετελεσμένου τρόπου μιας μορφής μείωσης χρεών από το κράτος και αύξησης χρεών από τους πολίτες..

Αδιαφάνεια,αποκρυφισμός μέσα σε μια ομίχλη γενικής ανακατάταξης των πάντων οδηγούν σε μεγαλύτερη κρίση ενώ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ κερδοσκοπώντας όπως στην κατοχή..Ενεχυροδανειστήρια ανοίγουν συνέχεια,μαγαζιά που αγοράζουν χρυσό ,αλλα μαγαζιά κλείνουν,άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν αποφάσεις της κυβέρνησης,θέσεις για νέους δεν βλέπουμε ακόμα κι αν ακούσουμε γι αυτές,προνόμια ετοιμάζονται για αλλοδαπούς,άλλα για Γερμανούς..

  Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα ποροαναγγέλεται ανάκαμψη που όμως δεν δίνει ελπίδες και για ανάκαμψη στους συνταξιούχους και μισθωτούς,ούτε για επιστροφή επιδομάτων στους ανάπηρους και στους πολύτεκνους..!!

Ο  στόχος λοιπόν της δημιουργίας οικονομικών και άλλων νεοταξικών παραγόντων ήταν η δυνατότητα εφαρμογής σχεδίου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ πιο δυναμικά και κρατικά..Το ίδιο σχέδιο εφαρμόστηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη κι όχι μόνο στο Νότο αλλά επεκτείνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι πλέον φανερό πως πρόκειται για ένα περίεργο οικονομικό αρχικά ναζισμό και φασισμό(ολοκληρωτισμό)..

Τα ίχνη του ήσαν πλέον σαφή.

Ποιος λογικός θα πήγαινε να χτίσει σε ρέμματα μέσα ΑΝ  δεν ήξερε πως δεν θα εμποδιζόταν;

Ποιος θα πήγαινε να χτίσει αυθαίρετο ΑΝ υπήρχε τρόπος να κτίση νόμιμα;

Κι αυτό δεν αφορά απλά αν είχε λεφτά αλλά αφορά τον νόμο που προσδιορίζει σε ποια έκταση επιτρέπεται να κτίσεις.Ακόμα και σήμερα κτίζονται ..νόμιμα αυθαίρετα ακόμα και σε μεγάλα οικόπεδα επειδή δεν επιτρέπται να κτίσεις σε ορισμένες περιοχές παρά μόνο σε πολλά στρέμματα.(εξωπραγματικό).

Αλλά η γνωστή φρασεολογία μας για φόρους και χαράτσια μας πάει όχι μόνο στην τουρκοκρατία αλλά σε κάθε ξένη κατοχή ..Ακόμη και στην Τουρκοκρατία κάποιοι ..βεζύρησες χαμήλωναν τους φόρους γιατί οι κάτοικοι  φεύγαν κι εγκατέλειπαν τα χωράφια τους που ήταν ο μόνος τρόπος επιβίωσης..Συνέβαινε όμως κάποιοι τουρκογεννίτσαροι να παρεμβαίνουν ώστε οι φόροι να αυξάνονται για ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.Τώρα θα τα παίρνουν οι εφορίες ή οι τράπεζες στα πλαίσια του νοικοκυρέματος και της ανάκαμψης πάντα.!!

Οι πολλές πυρκαιές που είχαμε είχαν να κάνουν με εμπρησμούς ..Γιατί άραγε;Σε μια περίπτωση στην ΗΛΕΙΑ η ΑΚΤΩΡ ήθελε νανοίξει δρόμο για να φτιάξει μια βιομηχανική μονάδα.

Σε άλλη περίπτωση για να γίνει οικοπεδοποίηση της έκτασης παρά τις όποιες υποσχέσεις για απαγόρευση.Και τώρα να το ψάξουμε θα βρούμε όλη την Πεντέλη σχεδόν με σπίτια κι εκεί που σε χάρτες γράφονται ΔΑΣΙΚΉ ΕΚΤΑΣΗ..Αυτό δεν συνέβη με την Μπιρμπίλη και την ..εξόρισαν σε καλή θέση στην Γαλλία για να μην μιλήσει;Καθότι ήταν εκτός συστήματος..

  Τις πυρκαιές όμως τις βάζουν και πράκτορες.Σε μια περίπτωση Ισραηλινοί που στην συνέχεια απελάθηκαν με διαταγή από το γραφείο του τότε Υπουργού Τσοχατζόπουλου ..Σε άλλες περιπτώσεις από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ καθομολογία των ίδιων των Τούρκων αλλά κι από δημοσιογραφικά στοιχεία με σχετικές φωτογραφίες στην Πεντέλη πάλι..

   Γιατί όμως ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ;Γιατί να καίμε τα δάση και να πλημμυρίζουν οι πόλεις και τα σπίτια μας;

   Αν λοιπόν κάποιοι δημιουργούν φυσικές καταστροφές θα ευελπιστούν και στην καταστροφή και δίωξη των κατοίκων από τις περιουσίες τους ή και στην φτωχοποίησή τους όταν ένα νοικοκυριό μπορεί να πάθει σοβαρες ζημιές από τις πλημμύρες..Γιατί βέβαια συμβαίνει να πλημμυρίσουν άλλοι κι άλλοι να μπάζωσαν ρέμματα για να χτίσουν μέσα σαυτά..

   Εχουμε την γνώμη πως μαυτή την κυβέρνηση διερεύνιση δεν μπορεί να γίνει αφού όλοι αποδεικνύονται εφαρμοστές σχεδίου αποκρυφιστικού ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ κι όχι σχεδίου ανάκαμψης για να πραγματοποιήσουν το σιωνιστικό σχέδιο ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ που απλά το λέμε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

  Με λίγα λόγια η κυβέρνηση αυτή θα ήταν δύσκολο να  δικάσει τον ευατό της αφενός κι αφετέρου έχει αποδειχθή αναποτελεσματική επί της ουσίας  αφού η ανάκλαμψη είναι νέοι φόροι,νέες περικοπές ,νέες απειλές και μαζί μαυτα εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και μόνο.Καλύτερα λοιπόν να πέσει και να γίνει μια κυβέρνηση η οποία θα εκδικάσει γενικά το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο και όλα τα σχετικά χωρίς όμως να αποτελείται από άτομα των κυβερνήσεων 2009 ως και σήμερα .Αυτό μπορεί να γίνει αφού ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ..Κι ακόμα ας γίνει κατανοητό πως σε περίοδο κρίσης όταν αδειάζουν οι τράπεζες επειδή οι πολίτες μεταφέρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό μπορεί να είναι νόμιμο αλλά και καταστροφικό για τις τράπεζες ..Αποτέλεσμα είναι να χρειάζονται νέα λεφτά και η ανακύκλωση αυτή οδήγησε σε μεγαλύτερη κρίση..

Και φυσικά έχουν χειρότερα στο νού τους..Τίποτα απόσα συμβαίνουν δεν δείχνει ανάκαμψη υπέρ της οποίας είμαστε κι εμείς.Επίσης δεν είναι και σωστό να κακοχαρακτηρίζονται όσοι βγάλαν λεφτά έξω γιατί και σαυτό φταίει η κυβέρνηση αυτή που συχνεχώς αναγκάζει τον κόσμο να θέλει να βγάλει τα λεφτά του έξω.Πέραν τούτου όμως υπάρχουν συγγενείς σκοπιμότητες και πλουτισμός κι αυτό είναι άλλο ζήτημα..Περιέργως η κυβέρνηση αυτή φαίνεται να έλκει την καταγωγή της από το καθεστώς Χότζα της Αλβανίας…Αυτά όλα μπορεί να συμβαίνουν ελέω Μπίλντερμπεργκ την οποία ουδέποτε ψηφίσαμε.Αντίθετα ο λαός πίστεψε τις εξαγγελίες των συγκυβερνώντων που ήσαν τελείως αντίθετες απόσα συμβαίνουν και γι αυτό ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News