«Ένας πολύ φτωχός άνθρωπος» το πρωί του Σαββάτου - όπως όλα δείχνουν - σκότωσε δύο άτομα που νόμιζε ότι ήταν ρομά που είχαν πάει να εργαστούν στην επιχείρησή του. «Χιλιάδες ευρώ του χρωστούσαν από μία αγοραπωλησία» και «αναγκάστηκε» να τους σκοτώσει. Ό,τι είναι εντός εισαγωγικών είναι τα λόγια του δικηγόρου του.
Ο ίδιος δικηγόρος τον έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν όταν ξαναβρέθηκε στο εδώλιο για ενδοοικογενειακή βία. Άραγε να ήταν ο ίδιος που τον υπερασπίστηκε και το 2001, όταν επιτέθηκε με βόμβες εναντίον δύο τουρκικών φορτηγών που ήταν σταθμευμένα στο Τελωνείο Λάρισας; Μία επίθεση για την οποία έλαβε ο ίδιος την ευθύνη με τηλεφώνημά του σε τοπική εφημερίδα.
Τα χρόνια πέρασαν και ο “έρωτάς” του για τις επιθέσεις μίσους δεν έσβησε ποτέ. Το 2010 χρησιμοποίησε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής σκυλιά πιτ-μπουλ κατά αστυνομικών, τα οποία φαίνεται να προορίζονταν για την αντιφασιστική συγκέντρωση που λάμβανε χώρα στο σημείο. Το 2012 έρχεται και η κορύφωση της “καριέρας” του με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα.
Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά στελέχη της φυλακίστηκαν. Οι ιδεολογίες, όμως, πάντα βρίσκουν στέγη. Έτσι, ο Δημήτρης συνέχισε τη δράση του στον Πατριωτικό Σύνδεσμο Θεσσαλίας, ενώ δε δίστασε να πραγματοποιήσει φασιστικές πορείες και εκδηλώσεις, σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Αν οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτήν την ώρα επιβεβαιωθούν, ο 60χρονος ξυλουργός, με ρατσιστικά κίνητρα έφτασε στο σημείο να στερήσει τη ζωή σε δύο άτομα.
Η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή. Οι πολιτευτές της, οι ψηφοφόροι, η ιδεολογία μίσους και οι πρακτικές που τη γεννούν είναι ακόμα ανάμεσά μας. Όσο ζούμε σε ένα σύστημα που “θρέφει” τις ρητορικές μίσους και συντηρείται και το ίδιο από αυτές, θα υπάρχουν Δημήτρηδες που θα σκοτώνουν μαύρους, ομοφυλόφιλους και ό,τι άλλο γουστάρουν. Επειδή μπορούν.
Σήμερα, ας κρατήσουμε σφιχτά πιο πολύ από κάθε άλλη μέρα τα δάκρυα των χιλιάδων ανθρώπων που φώναξαν «Δεν είναι αθώοι» στις 7 Οκτωβρίου του 2020, έξω από το Εφετείο.