Νικολέτα

Είναι η αυτοχειρία αμάρτημα;

Απόψεις
Είναι η αυτοχειρία αμάρτημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από την λέξη Ορθοδοξία, εδώ και αιώνες κρύβονται μύθοι και πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές σκότους και φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με τον αρχέγονο χριστιανισμό

Τον Καινοδιαθηκικο χριστιανισμό. Το ίδιο το Όνομα όπως και το όνομα που προσδιορίζει κάθε δόγμα χριστιανικό στον πλανήτη Γη, είναι γέννημα θρέμμα σφοδρής διαμάχης, μίσους και αντιπαλότητας, αυτοδικαίωσης και εγωισμού. Μιας αλλοπρόσαλλης κατάστασης που απέχει πολύ από την αυθεντική ταυτότητα του Χριστιανισμού. Να σημειώσω δε ότι Χριστιανός σημαίνει: Μαθητής με ότι συνεπάγεται η λέξη αυτή... του Χριστού... και Χριστός σημαίνει Μεσσίας!

Η πρακτική του να μην (προσέξτε παρακαλώ) «διαβάζεται», ο αυτόχειρας ή το αβάπτιστο βρέφος… ή κάποιος που δεν πιστεύει κ.λπ., κ.λπ., κάθε άλλο παρά διδασκαλία του Ιησού είναι και φυσικά ούτε στα κείμενα των αποστολών θα βρούμε τέτοιου είδους οδηγίες!

Τι σημαίνει όμως «διαβάζω» στην εκκλησιαστική ορολογία; Εδώ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις μαγείας και παγανισμού! Έχουμε ξεφύγει τελείως! Όταν διαβάζω ένα ιερό κείμενο, στην ουσία προσεύχομαι, όχι με λόγια δικά μου αλλά με λόγια που γράφτηκαν αιώνες πριν από ανθρώπους που υπηρέτησαν τα ευχάριστα νέα (αυτό σημαίνει Ευαγγέλιο) προσεύχομαι προς τον Κύριο για μια ψυχή ταλαιπωρημένη η μη να την ανάπαυση. «Ένθα όπου οι άγιοι σου αναπαύονται…», και αυτή είναι η αυθεντική χριστιανική πρακτική! Αγάπα και τον εχθρό σου. Να προσευχόμαστε και να ευλογούμε όσους μας καταριούνται, - μας μισούν κ.λπ., κ.λπ. Δεν είναι δουλειά μας να αποφασίζουμε εμείς ποιος είναι επιθυμητός στον Θεό και ποιος όχι! Διότι ο Θεός δέχθηκε και τον άσωτο και έστειλε τον γιο του για τους χαμένους. Τα χαμένα πρόβατα. Αν μια ψυχούλα αυτοκτόνησε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Θεός της Αγάπης θα την στείλει Α- Πριορι στην Κόλαση, διότι τότε πολύ απλά δεν είναι Θεός Αγάπης, αλλά εκδίκησης! Και για έναν άλλο λόγο… ότι η Κρίση... ακόμα δεν ήλθε! (Κρίση σημαίνει δικαστήριο και όχι αυτονόητα καταδίκη). Όσοι αποθνήσκουν αναπαύονται μέχρι την ημέρα της δικαίωσης! Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι αυτόχειρες είναι ένοχοι αιώνιας καταδίκης, πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε ότι πίσω από τις αυτόχειρες κρύβονται ηθικοί αυτουργοί οι πραγματικοί ένοχοι, που αν εμείς δεν τους βλέπουμε, το βλέμμα του Θεού τους βλέπει πολύ καλά.

Και πάμε τώρα στα αθώα βρέφη όπου και εδώ η εκκλησία δήθεν της αγάπης τα αρνείται επειδή δεν βαπτίστηκαν (αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι πρωτοχριστιανοί  απεβίωσαν αβάπτιστοι; Με πρώτον πρώτον τον Ληστή;) ή μήπως ο Πατέρας Θεός είναι προσωπολήπτης;). Φανταστείτε κύριοι έναν Πατέρα Θεό, ο οποίος πλάθει μια ψυχή και την στέλνει στον κόσμο και όταν Αυτός ο ίδιος επιτρέπει να την πάρει πίσω αβάπτιστη... να την στέλνει στο αιώνιο πυρ! Αυτό κι αν είναι σαδομαζοχισμός τον οποίο προσπαθούμε στον Άγιο Θεό!

Με την μεσαιωνική πρακτική καταφέραμε ο λαός να ασπασθεί τέτοιες μεθόδους και να θάβουν τις ψυχούλες αυτές εκτός των κοιμητηρίων, να μην τους βάζουν Σταύρο, να τα θεωρούν... τελώνια και να τα αποκαλούν ΛΙΑΟΥΝΙΑ δηλαδή μιάσματα! κ.λπ., κ.λπ.! Οι Ιερείς Κύριοι οφείλουν να είναι διάκονοι, δηλαδή υπηρέτες των πραγματικών Ιερέων που είναι ο Λαός (βλέπε: Α, επιστολή Πέτρου) Και όχι Αφέντες του αποφασίζουμε και διατάζουμε! Η απαράδεκτη απόφαση του Κυρίου αυτού να αρνηθεί να προσευχηθεί στον πόνο των συνανθρώπων του αποτελεί σοβαρή αιτία από σχηματισμού του. Ο Κύριος όχι θα αναπαύσει αλλά έχει ήδη αναπαύσει την ψυχούλα της κοπέλας αυτής και εγώ ο γράφων ταπεινά προσεύχομαι εξ όλης της ψυχής μου, να ανακουφίσει τον πόνο των γονέων και συγγενών αυτής, ΑΜΗΝ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News