vrisalis

Βρύσαλης: «Απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην υγεία υποχρέωση έχουμε να τους ξεφορτωθούμε»

Απόψεις
Βρύσαλης: «Απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην υγεία υποχρέωση έχουμε να τους ξεφορτωθούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η απάντησή μας, στην κυβερνητική προπαγάνδα για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση»

Από εδώ στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στο παλαιστινιακό λαό, στους γιατρούς, νοσηλευτές που δίνουν ηρωικά τη μάχη υπεράσπισης της υγείας, του δικαιώματος για ανεξάρτητο κράτος κόντρα στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και των συμμάχων του ΕΕ ΝΑΤΟ Ελληνική κυβέρνηση.

Η σημερινή μας συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των μεγάλων αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί μας τον τελευταίο χρόνο. Συμβάλλει να σπάσει το αφήγημα της κυβέρνηση περί της κανονικότητας, περί αναβάθμισης που δήθεν επιδιώκει, περί ευρωπαϊκής κανονικότητας που εισέρχεται το ΕΣΥ. Αποτελεί συμβολή στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά στο να σπάσει η μοιρολατρία, η αναμονή για σωτήρες.

Απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην υγεία, μια υποχρέωση έχουμε: Να τους ξεφορτωθούμε αυτούς και όσους έχουν συμβάλλει από θέση ευθύνης να υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, τις επιλογές που εκπορεύονται από τις επιλογές και απαιτήσεις της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων. Τσακίζουν τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόσκληση για κάθε εργαζόμενο, για κάθε λαϊκή οικογένεια αποτελούν οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η θεσμοθέτηση των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη του σαπίλας του συστήματος που ζούμε, όπου ακόμη και βασικές κοινωνικές ανάγκες και λαϊκά δικαιώματα αντιμετωπίζονται ως «εμπορεύματα».

Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια βασίζεται στην εφαρμογή των κριτηρίων «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμορφώθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και η εφαρμογή τους είναι βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες και να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι σχεδιασμοί για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δεν οφείλονται σε «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αποτελούν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εκτός από το τσάκισμα των μισθών, απαιτεί τη μείωση και του «μη μισθολογικού κόστους» μέσω της περικοπής των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και την μετατροπή της σε ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην κυβερνητική προπαγάνδα απαντάμε με την αλήθεια για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και τις διεκδικήσεις μας για:

► επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού του νοσοκομείου ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.

► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

► αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας. Ένταξη στα ΒΑΕ και λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.

Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Αποτελεί σημαντική κατάκτηση η συμμαχία υγειονομικών-εργαζομενων-αυτοαπασχολουμενων-αγροτων-μαθητών-φοιτητων, γύρω από το μέτωπο της υγείας, κόντρα σε τοπικισμούς και διαχωρισμούς. Αυτήν πρέπει να σταθεροποιήσουμε και να επεκτείνουμε και σε άλλα μεγάλα μέτωπα: ακρίβεια, εισόδημα, κόστος παραγωγής, ώστε να σαρώσουμε μια ώρα αρχύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και τα φερέφωνα της, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό μας ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Γι’ αυτό διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας, εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, δωρεάν για όλους. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση και η αντεπίθεση είναι μονόδρομος!

Όταν σηκώνεσαι όρθιος τίποτα πια δεν φαίνεται τόσο μεγάλο και ανίκητο!

 

Κινητοποίηση υγειονομικών
Κινητοποίηση υγειονομικών
Κινητοποίηση υγειονομικών
Κινητοποίηση υγειονομικών
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News