Διάλογος και διαβούλευση του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης για τη νέα κανονιστική της πόλης με τον Δήμο Ηρακλείου

Απόψεις
Διάλογος και διαβούλευση του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης για τη νέα κανονιστική της πόλης με τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως αναμένεται μια νέα κανονιστική από το Δήμο Ηρακλείου, που έχει σκοπό να αλλάξει εντελώς το τοπίο αναφορικά με τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων

Ήδη τα καταστήματα της πλατείας Ελευθερίας από σήμερα καλούνται να λειτουργούν σε περιορισμένους χώρους λόγω έργων.

Υπάρχει θέμα τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και επίσπευσης των διαδικασιών.

Γενικότερα θα πρέπει τώρα να δούμε την επόμενηΣΨ ημέρα, να δούμε πώς θα προσεγγίσει η Δημοτική Αρχή το θέμα, διότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν κατά κύριο λόγο εξωτερικούς χώρους, οπότε αν δεν υπάρξει κατάλληλη προσέγγιση και δεν βρεθούν ενδεδειγμένες λύσεις, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο».

Οι επιχειρηματίες εννοείται πως θέλουν να υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, να μην προκαλούν και να μην δημιουργούν προβλήματα.

«Από κει κι έπειτα ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό πως τίποτα δεν μας χαρίζεται»

«Θέλουμε και είναι κρίσιμο κατά την άποψη μας να συμμετάσχουμε σε έναν δημόσιο διάλογο που θα καθορίσει το πλαίσιο.

Η δημοτική Αρχή έχει δείξει την βούληση της για συνεργασία κι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου, με δεδομένο το γεγονός ότι για όσα μας παραχωρούνται, ως επαγγελματίες καταβάλουμε και το αντίστοιχο αντίτιμο που θα μας ζητηθεί». 

Εκτός όμως από τα ζητήματα που σχετίζονται με την Δημοτική Αρχή, ο κλάδος φαίνεται να αντιμετωπίζει και μια σειρά από άλλα θέματα σε πάρα πολλά επίπεδα.

«Υπάρχει έντονη αντίδραση στους επιχειρηματίες σχετικά με το εργασιακό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βάρδιες»

«Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που δεν βρίσκουν προσωπικό και κλείνουν νωρίτερα.

Τα πράγματα δεν είναι όπως στο παρελθόν που υπήρχαν απεριόριστες επιλογές στη διασκέδαση. Υπάρχουν προβλήματα πολλά και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να διευκολυνθούν».

Επισης αντιμετωπίζουμε το φλέγον θέμα του φορολογικού και των ταμειακών μηχανών, όπου η κυβέρνηση από τη μία πλευρά υποχρεώνει τους επιχειρηματίες σε αναβάθμιση των μηχανών κι από την άλλη τους ζητά αντικατάσταση ως τις 30 Ιουνίου.

«Αν δεν υπάρξουν κατάλληλες παρεμβάσεις κι αν η Πολιτεία δεν σκύψει στα προβλήματα του κλάδου δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε»

«Ο κλάδος καλείται τη μία να αναβαθμίσει την ταμειακή του μηχανή και ως τις 30/06 να αλλάξει την ταμειακή του μηχανή με μια νεότερη ειδικού τύπου, ενώ εδώ και πολύ καιρό τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός υπάρχει μια δυστοκία. Μετά τον κορωνοϊό άλλαξαν όλα. Προς το τέλος του μήνα βλέπουμε μια κατακόρυφη μείωση της κίνησης.

Βλέπουμε πολλές δυσκολίες κι επιβαρυνόμαστε με πολλά έξοδα που συνεχώς αυξάνονται.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρξουν παρεμβάσεις και να βρεθούν λύσεις γιατί απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου μας».

*Η κ. Μαρία Αντωνακάκη είναι Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Δημ. Επιτροπής και Πρόεδρος επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News