VRISALHS

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει!

Απόψεις
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σημερινό συλλαλητήριο πραγματοποιείται 2 μέρες μετά από το συγκλονιστικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα που είναι πάνω από 1 μήνα στα μπλόκα

Απέδειξε ότι η δύναμή του λαού μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντί στους κοινούς αντίπαλους που κοστολογούν τις ζωές μας δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, και βρίσκονται μέρες τώρα στα μπλόκα του αγώνα, έχουν δίκιο και θα νικήσουν. Πραγματοποιείται την ίδια μέρα που για άλλη μια φορά κοινοτοποιούνται οι φοιτητές.

Δίκιο έχουν και οι φοιτητές, παιδιά κι αυτά, της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί είναι άδικο οι λαϊκές οικογένειες να ματώνουν για να μπορέσουν τα παιδιά τους να περάσουν σε μια σχολή με φροντιστήρια, τριπλές εξετάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάποιοι άλλοι να περνάνε στην αντίστοιχη ιδιωτική σχολή με ελάχιστη βάση πληρωμής.

Είναι συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί με συμμετοχή πάνω από 20000 λαού! Γίνεται ένα χρόνο περίπου από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα, με σύνθημα οι ζωές μας ή τα κέρδη τους».

Γίνεται μια μέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό εξέτασης

Από εδώ στο Ρέθυμνο η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! Οι Ρεθυμνιώτες δεν θα αφήσουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία, το δημόσιο νοσοκομείο στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων! Να μετατραπεί σε κέντρο υγείας Δεν θα αφήσουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του οφέλους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους, των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου! Ο Κρητικός λαός δεν θέλει να έχει απλά πρόσβαση απαιτεί δικαιούνται δημότες δωρεάν παροχές στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει! Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακο, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν τα Τέμπη!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του ρεθυμνιώτικου λαού για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, για να έχουν ένα νοσοκομείο που θα είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Ρεθύμνου να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη του σκάβουν το λάκκο, θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, βάζοντας της ΜΚΟ να κάνουν τον εργολάβο στην καθαριότητα και σίτιση προσλαμβάνοντας γιατρούς με μπλοκάκια όπως κάνει η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να επιταχύνει την ίδια επικίνδυνη και καταστροφική για τον λαό πολιτική: Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν, που λένε τα ίδια με άλλα λόγια, και έκαναν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο! Ούτε συγχωροχάρτια, ούτε ανοχή λοιπόν στους νεκροθάφτες της Υγείας που γιατροπορεύουν τα κέρδη των ιδιωτών.

Δεν επιλεγούμε τις ιδιωτικοποίησεις αν αυτές λέγονται ΣΔΙΤ, ή αν λέγονται νοσοκομείο Σαντορίνης και Παπαγεωργίου. Δεν επιλεγούμε τον τρόπο της εισόδου των ιδιωτών στα νοσοκομεία αν αυτή προωθείται μέσω συνύπαρξης η σύμπραξης.

Δεν επιλέγουμε αν ο εργολάβος στην καθαριότητα ήταν το ίδιο το κράτος ή ο ιδιώτης. Αν είναι  ΜΚΟ  όπως κάνουν τώρα στις ΤΟΜΥ του νησιού, στο νοσοκομείου του Ρέθυμνου.

Δεν επιλέξαμε αν η περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τα ασφαλιστικά ταμεία με τη λογική ότι κινείται κοστολογείται.

Δείξαμε ότι δεν ξεχάσαμε όπως έκαναν μερικοί να καταργήσουν τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, τα ιδιωτικά χειρουργεία, την παραχώρηση 70 κρεβατιών στις ασφαλτικές εταιρίες, την δυνατότητα των πανεπιστημιακών γιατρών να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, τα μπλοκάκια στους ιατρούς και τις μετακινήσεις γιατρών. Και τώρα με τη σημερινή κυβέρνηση και πριν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε ποιος θεοποίησε τους δήθεν δωρητές τύπου Νιάρχου στο ΠΑΓΝΗ με τις δωρεές.

Ποιος έστησε κλινικές μέσω ΕΣΠΑ που παραμείναν ζωντανές από τους αγώνες των εργαζομένων.

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων Υπάρχει ιστορία για την σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, με υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Υπάρχει ένοχο παρελθόν από όλους τους παραπάνω που ακολουθούν και υλοποιούν κατευθύνσεις της ΕΕ ώστε να γίνουν "αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας" τα δημόσια

Στόχος τους, να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια. Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγοροσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή! Η κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στην ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια! Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη!

Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε εδώ, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, ό,τι και να λένε η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι ότι έχουν το 41%, η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα! Όπως κάνουμε εμείς οι υγειονομικοί, ο λαός μας με τους αγώνες τους μικρούς και μεγάλους, με τις συγκεντρώσεις ,τις απεργίες, όπως κάνουν οι αγρότες και οι φοιτητές!

Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Και τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Γι’ αυτό διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, δωρεάν για όλους.  

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση και η αντεπίθεση είναι μονόδρομος.  

Όλοι και όλες στην απεργία 2/2 με σύνθημα: Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, αν ενωθούμε θα βγούμε νικητές!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News