Η επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Απόψεις
Η επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, η συνυποψήφια του, Έφη Αχτιόγλου και ο απερχόμενος μετά από 15 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έδωσαν το στίγμα της επόμενης ημέρας στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ενότητα, συντροφικότητα και αποτελεσματικότητα, δίπλα στους πολίτες και μέσα στην κοινωνία, για να μπει το κόμμα στη νέα τροχιά διακυβέρνησης του τόπου και να βοηθήσει, να ωφελήσει την κοινωνική πλειοψηφία

Κύρια στόχευση η ανανέωση, η αναζωογόνηση, η ανασυγκρότηση του κόμματος, να αναδειχθεί σε υπεύθυνη και δημιουργική Αξιωματική Αντιπολίτευση, με πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, κοντά στα προβλήματα του λαού, με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Να αποτελέσει την ισχυρή φωνή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των λαϊκών συμφερόντων.

Σχεδόν 150.000 παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ψήφισαν την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, αλλά ξαναπροσήλθαν τα περισσότερα και τη δεύτερη Κυριακή και συμμετείχαν μαζικά στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας του κόμματος. Λίγους μήνες, μετά την οδυνηρή ήττα στις διπλές εθνικές εκλογές, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ, έτοιμη να παλεψει  κατά τις επόμενες μάχες, να αναλάβει ξανά τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας μας, αφού αποτελεί ‘’τέκνον των κοινωνικών αναγκών’’ και προωθητικό παράγοντα των αναγκαίων αλλαγών.

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θορύβησαν το Μαξίμου, το οποίο είχε πιστέψει ότι τελείωσε με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σκόρπισαν ανησυχίες και φόβο, καθώς τάραξαν τα ήσυχα νερά. Αιφνιδίασε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο νικητής των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων, που έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις τον τελευταίο μήνα, τόνωσε το ενδιαφέρον, τις αντιπαραθέσεις, ενίσχυσε την ελπίδα και την προοπτική της πολιτικής αλλαγής και της δυνατότητας των πολιτών να ζουν καλύτερα. Πρόβαλε το στόχο της ανασυγκρότησης, της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, της διεύρυνσης, να κατακτήσει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επόμενες εθνικές εκλογές, να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Δεξιά, για τη σύγχρονη Ελλάδα, που μας αξίζει.

 Η επόμενη ημέρα, ωστόσο, γεμίζει ευθύνες νικητές και ‘’ηττημένους’’, αφού ‘’ανάμεσα σε συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος, αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος’’, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ταγμένοι, με ωριμότητα, σοβαρότητα, δημοκρατικό πατριωτισμό, πολιτική επάρκεια και σκληρή δουλειά στους κοινωνικούς χώρους, στην αποστολή της συσπείρωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και της διαμόρφωσης του πολιτικού και κοινωνικού σχεδίου εξουσίας και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άλλωστε, ορθώνονται δύσκολες, κρισιμότατες μάχες, αρχικά των αυτοδιοικητικών και σε 9 μήνες των ευρωεκλογών, που πρέπει να δοθούν με όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Σε δύσκολες συγκυρίες, πρέπει να γίνει και πάλι το μεγάλο στήριγμα του λαού, να ενισχυθεί ο κοινωνικός και κινηματικός ΣΥΡΙΖΑ, να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καθημερινών αγώνων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Όπως τόνισε, εξάλλου, κατά την παράδοση στον διάδοχο του Στέφανο Κασσελάκη, ο απερχόμενος, χαρισματικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ‘’οι αληθινοί και μεγάλοι αγώνες δεν είναι οι εσωκομματικές εκλογές, αλλά οι αγώνες που δίνονται στο κοινωνικό πεδίο’’, για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τη χειμαζόμενη κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι λοιπόν ‘’δυναμικά παρών’’, η ελπίδα των πολιτών και η προοπτική της χώρας, η μεγάλη προοδευτική - δημοκρατική παράταξη και η επόμενη κυβέρνηση, με τη στήριξη του λαού, στην υπηρεσία του λαού, για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των αγαθών, που άδικα χάθηκαν ή συρρικνώθηκαν, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των ισχυρών.

Όπως δήλωσε και ο νέος πρόεδρος, ‘’ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ειναι εδώ, χάρη στην ελληνική κοινωνία και θα κερδίσει’’

*Η κ. Χρυσάνθη Καμπουράκη, είναι πρώην υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News