zinovia

«Με θεμέλιο το σήμερα, διαμορφώνουμε το Αύριο της ΒΙΠΕ Ηρακλείου…»

Απόψεις
«Με θεμέλιο το σήμερα, διαμορφώνουμε το Αύριο της ΒΙΠΕ Ηρακλείου…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως επιχειρηματίες και μέλη αλλά κυρίως ως άνθρωποι που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, προσβλέπουμε στο αύριο της. Οραματιζόμαστε την αναβάθμιση των υποδομών και την περαιτέρω ανάπτυξη της, όλοι μαζί.

Με αφορμή λοιπόν αυτό αλλά και με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για δεύτερη θητεία στις εκλογές του ΣΕΒΠΗ.

Με αμέριστη διάθεση, προσφορά και μετρήσιμα αποτελέσματα εργάστηκα άοκνα τα δυο τελευταία χρόνια ως μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη εξωστρέφειας του ΣΕΒΠΗ.

Στην όμορφη και γεμάτη δράση διετία, διεκδικήσαμε το βέλτιστο για όλους μας. Σχεδιάσαμε, κινητοποιήσαμε και κάναμε πράξη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι δεσμεύσεις μας έναντι των μελών μας αλλά και οι δεσμεύσεις της Διαχειριστικής Αρχής να αποτυπώνουν την εξυπηρέτηση των στόχων μας.

zinovia

Ημερίδες, ενημερωτικές διαλέξεις, κοινωνική προσφορά και δράσεις κοινωνικής ευθύνης, εκπροσώπηση και διεκδίκηση των συμφερόντων μας μέσω των θεσμικών και κυβερνητικών φορέων καθώς και στρατηγική επικοινωνία και εξωστρέφεια του Συνδέσμου με όλα τα μέσα, συνέστησαν μέρος μόνο του πλάνου που είχε καταρτιστεί υπεύθυνα και του έργου που συντελέστηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις σημερινές προκλήσεις και να είμαστε οι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του αύριο. Και το πράξαμε. Στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης, η ελληνική οικονομία και η κοινωνία μας, δοκιμάστηκε. Τα μέλη της ΒΙΠΕ αλλά και όλοι μας οφείλουμε να δηλώνουμε ενεργοί. Καθήκον μας να σχεδιάζουμε το αύριο.

Οι δράσεις, οι αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν, θέτουν τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και ανάπτυξη. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και οι πολιτικές που θα εφαρμοσθούν σήμερα, θα κρίνουν τα αποτελέσματα του αύριο.

Είναι καίριας σημασίας λοιπόν να προωθήσουμε και να προβάλλουμε το έργο και το ρόλο της ΒΙΠΕ στο ανορθωτικό αυτό πλαίσιο. Όλες οι επιχειρήσεις σήμερα αντιμετωπίζουν την διέξοδο από το περιβάλλον πολυεπίπεδων κρίσεων και ταχύτατων αλλαγών.

Και φυσικά, σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον οι γυναίκες καλούμαστε να αναπτύξουμε μια σειρά από χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Ώστε να πετύχουμε. Αν ζήσαμε ή βιώνουμε ακόμη και σήμερα μια κρίση, δεν είναι δυνατόν να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν πρώτα. Θα πρέπει, λοιπόν, να εφεύρουμε το νέο. Αλλά για να φτάσουμε ως εκεί, πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας.

Στο σπίτι μας, στη ΒΙΠΕ, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Οι δείκτες ποιότητας παρουσίασαν σταθερή βελτίωση και η ανάπτυξη οφείλει να συμβαδίσει με την αναβάθμιση της περιοχής. Απαιτείται η δυναμική παρέμβασή μας.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των συνεργειών με τους θεσμικούς φορείς και των διεκδικήσεών μας με επίκεντρο τον Άνθρωπο, στοχεύουμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, στη λειτουργικότητα των χώρων καθώς και σε παρεμβάσεις που θα μεταβάλλουν και θα ενισχύσουν κομβικά των επίπεδο παροχής των υπηρεσιών μας.

Όραμα μου, μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα. Με ισχυρά θεμέλια. Οι γυναίκες οφείλουν να διεκδικούν ενεργά το μέγιστο. Με φάρο τις δικές μου δυνάμεις, χωρίς συστημικές αγκυλώσεις, στάση ζωής μου η ενεργή προσφορά.

Προκρίνω τα συμφέροντα μας με ανθρωποκεντρική εμβέλεια, διασφαλισμένη την γυναικεία συμμετοχή και ενταγμένη τη δυναμική των νέων. Έτσι θα οδηγηθούμε στο μέλλον της παγκόσμιας αγοράς και θα επικρατήσουμε έναντι των επιπόλαιων τάσεων.

Σκοπός λοιπόν όλων μας, μήνυμα μου μέσα από τη συμβολή αυτή, ότι όλοι ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μπορούμε να φτάσουμε Μακριά. Ψηλά. Η δημιουργία ενός βιώσιμου και ασφαλούς περιβάλλοντος, στο οποίο η επιχειρηματικότητα ευνοείται και συμβάλλει στην κοινωνία. Σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Τα σχετικά περιθώρια είναι μεγάλα και συνιστούν πρόκληση. Συγχρόνως όμως, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και την αισιοδοξία που νιώθω. Επιθυμώ να στηριχθεί η ενεργή γυναικεία συμμετοχή. Όχι για τυπικούς λόγους. Αλλά γιατί μέσα από το έργο και τα αποτελέσματα, οι γυναίκες επιτυγχάνουν.

Δημιουργώντας με δεσμούς εμπιστοσύνης, ισχυρά θεμέλια, μπορούμε να προχωρήσουμε δυναμικά.

Πράξαμε πολλά. Απομένουν και σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα. Ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ των αρμόδιων φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μπορεί να επιφέρει το απαιτούμενο θετικό αποτύπωμα.

Προσκαλώ τα μέλη και την κοινότητα της ΒΙΠΕ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μαζί, μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη Βιομηχανική Περιοχή. Το αποδείξαμε. Αναλαμβάνω με ευθύνη την πρόκληση να εκπροσωπώ εκ νέου την επιχειρηματική κοινότητα της Βιομηχανικής Περιοχής του Ηρακλείου. Με το δέοντα σεβασμό προς όλους, θα τα καταφέρουμε. Μαζί με τις προτάσεις και ιδέες όλων μας, να για να δημιουργήσουμε από κοινού μια πρότυπη κοινότητα.

«Να αγαπάς την ευθύνη» έλεγε ο Καζαντζάκης. Από την προσφορά του πραγματώνεται ο Άνθρωπος. Αναλαμβάνω την ΕΥΘΥΝΗ.

Ας σταθούμε λοιπόν μαζί σε αυτή την προσπάθεια, με κάθε μας ΜΠΟΡΩ.

Είμαι βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε.

Το όμορφο ταξίδι μας θα συνεχιστεί, με ακόμη μεγαλύτερα αλλά και σταθερά βήματα. Σας προσκαλώ όλους συνοδοιπόρους, σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

prosklisi

Η Ζηνοβία (Τζίνα) Τσαντρίζου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Kent και με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με διάκριση στη Διεθνή Οικονομία, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική από το Cardiff University, άσκησε το επάγγελμα της οικονομολόγου και της αναλύτριας επί 20 συναπτά έτη στο τραπεζικό κλάδο.

Συμμετέχει ως μέλος σε όλες τις διεργασίες του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – (ΕΒΕΗ) και στο International Chamber of Commerce – ICC Hellas συνδράμει ενεργά στην προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου ενώ στις δράσεις του ICC Women Hellas είναι υπεύθυνη για το τμήμα Βιομηχανίας στην Κρήτη.

Είναι ενεργό μέλος του «οικοσυστήματος» για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Ηγεσίας, με συμμετοχή σε επιχειρηματικά συνέδρια στο Μάρκετινγκ, την Επιχειρηματική Ανάπτυξη και την Αυτοβελτίωση. Επίσης, είναι διακεκριμένο μέλος του ΣΕΓΕ καθώς και του γυναικείου σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ», και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Women in Business and Science” και μέλος του «ΑΞΙΟΤΗ».

Σήμερα, η κυρία Τζίνα Τσαντρίζου, Co-Founder & CEO, Super Creta Group και δραστηριοποιείται ως εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒΠΗ και Υπεύθυνη Εξωστρέφειας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News