νυκταρης

Γιάννης Νύκταρης: «Θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για την πόλη μας»

Απόψεις
Γιάννης Νύκταρης: «Θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για την πόλη μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάχθηκα με τον Μιχάλη Καραμαλάκη επιθυμώντας να συνδράμω στην κοινή πορεία της Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Η πόλης μας»

Ως δημότης Ηρακλείου, ελεύθερος επαγγελματίας τώρα αλλά και ως επιχειρηματίας στον τουριστικό κλάδο και στον κλάδο της εστίασης - διασκέδασης παλαιότερα, εκφράζω και εγώ την αγωνία των συναδέλφων μου για το μέλλον των επαγγελματιών του Ηρακλείου. Προερχόμενος από τη καρδιά της κοινωνίας, από τη νέα γενιά που αφουγκράζεται την αγορά και την κοινωνία, που δεν αρέσκεται στη μοιρολατρία, στο να γκρινιάζει και να ασκεί μόνο κριτική, έμαθα από νεαρή ηλικία να είμαι ενεργός πολίτης και να εργάζομαι στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Για τις προκλήσεις της Ψηφιακής εποχής, την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη μεγάλη συνεισφορά τους στην εργασία, την τοπική οικονομία, το πράσινο και κοινωνικό τους αποτύπωμα, πιστεύω ακράδαντα σε συνέργειες φορέων, σε διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και σε μια συνεχή διαβούλευση με την Πολιτεία μέσω και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διάθεση μου για προσφορά, η συμμετοχή μου στα κοινά και η πρόσφατη ανάδειξη μου πρώτου σε καταταξη για την αναδειξη νέων συνέδρων, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Ηρακλείου, ήταν το έναυσμα να πορευτώ με καθαρή ματιά και να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη πόλη μας.

Συντάχθηκα με τον Μιχάλη Καραμαλάκη επιθυμώντας να συνδράμω στην κοινή πορεία της Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Η πόλης μας» προς το Ηράκλειο του μέλλοντος.

Στον κοινωνικό κύκλο μου, στις περιοδείες, στις συζητήσεις με φίλους και τον κόσμο γίνομαι αποδέκτης του αιτήματος η γενιά μου να βγει μπροστά. Άφθαρτα, νέα πρόσωπα να ασχοληθούμε με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι όλοι περιμένουν τα αυτονόητα για τις περιοχές τους. Θέματα τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν διευθετηθεί. Όλοι νιώθουν την ανάγκη και δεν διστάζουν να επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία πως η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές, αυτή τη φορά, πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα καθημερινά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης, να δοθούν άμεσα λύσεις στα απλά ζητήματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί. Ζητήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα μας όπως καθαροί κάδοι στις γειτονιές, η ανακύκλωση και τα σκουπίδια, η καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές, η σωστή φωταγώγηση, η φροντίδα δρόμων και πεζοδρομίων, η προσβασιμότητα και η πρόνοια για ηλικιωμένους και άτομα με ευαλωτότητα και αναπηρία και φυσικά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας ειδικότερα σε γειτονιές που σπάνια καθαρίζονται, τα αδέσποτα, η επάρκεια σε νερό …

Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι η πόλη μας έχει υποεκτιμηθεί. Έχει αποστερηθεί ομορφιάς ταυτόχρονα με μια σκληρή της καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας. Η πόλη δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Ηράκλειο δεν είναι μόνο τα Λιοντάρια, η Λότζια και ο Κούλες. Είναι ακόμα περισσότερα, οι συνοικίες, οι άνθρωποι και οι γειτονιές μας που δυστυχώς κάποιες έχουν τόσο υποβαθμιστεί από την απουσία και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής.

Ακόμα περισσότερο, η ενδοχώρα, τα χωριά μας, που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο αγροτουριστικής ανάπτυξης, παραδοσιακών καλλιεργειών και προϊόντων που θα τονώσουν ενεργά την τοπική οικονομία.

Ο συνδυασμός μας και ο Μιχάλης Καραμαλάκης ως νέος δήμαρχος καλείται να πράξει τα δέοντα

– όπως ακριβώς τα στοιχειοθετούμε στους 20+1 Άξονες Πολιτικής για το Ηράκλειο - ώστε η πόλη μας να μεταμορφωθεί σε σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη, πρότυπο οργάνωσης, καινοτομίας και βιωσιμότητας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Ηρακλειώτες πως ο συνδυασμός «Ηράκλειο – Η Πόλη μας» έχει πρόγραμμα και άμεσες λύσεις για να αλλάξει άρδην η εικόνα του Δήμου Ηρακλείου απ' άκρη σε άκρη του. Εγγυόμαστε πως θα εργαστούμε σκληρά ώστε τα αυτονόητα να γίνουν πράξη. Σε αυτή του την πορεία, η «ώρα της νέας γενιάς» δεν είναι λοιπόν ένα ακόμα μοτο. Είναι καθολική σχεδόν η απαίτηση η γενιά μου να βγει μπροστά.

Στόχος μου είναι η ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων.

Έτσι, με λόγο και ευθύνη δηλώνω «Παρών». Με όρεξη, με νέα ματιά, όραμα και σχέδιο, τεχνοκρατικές γνώσεις και περισσή ενέργεια

Για την Εξυπηρέτηση του Πολίτη

Για την αφοσίωση, την συνέπεια, τη βελτίωση της καθημερινότητας στη πράξη

Για την Ποιότητα ζωής και ασφαλή διαβίωση

Για να εκπροσωπείται και να ακούγεται η φωνή της νέας γενιάς

Για την Αθλητική Παιδεία & τις διεθνείς διακρίσεις

Για το φυσικό κάλλος και το περιβάλλον εναρμονισμένα με την ιστορική κληρονομιά και τις ρίζες μας

Για τη φροντίδα για τα αδέσποτα & δεσποζόμενα ζώα

Για την Ανάπτυξη και τον Εκσυγχρονισμό

Για την εξωστρέφεια και ζωντανια

Για να μετατρέψουμε το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΕ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

Με γνώση και δύναμη, με τις τοπικές δημοτικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, τους τοπικούς μας Βουλευτές, τους Φορείς και τα Επιμελητήρια το «brand name» Ηράκλειο (όλο το Ηράκλειο) πρέπει να ξαναμπεί στο κάδρο. Για την ευημερία της πόλης, για το Ηράκλειο που οφείλει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Με όπλα μου τη θέληση για προσφορά στη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, με Νέα Ματιά και με την αντίληψη και τη δημιουργικότητα που διακατέχει τη νέα γενιά, αλλά και με διάθεση μου να συγκρουστώ με νοοτροπίες που κρατάνε το Ηράκλειο πίσω, θα είμαι δίπλα σε κάθε γόνιμο διάλογο, πρωτοβουλία και διαβούλευση που θα γεννά λύσεις.

Δεν «εμπορεύομαι» εύκολες λύσεις, έχω όμως μάθει να διεκδικώ και να μην εγκαταλείπω. Διεκδικώ αυτά που η πόλη και η γενιά μου αξίζουν. Δε συμβιβάζομαι με όσα πληγώνουν τον τόπο μας. Αξίζουμε καλύτερες μέρες, ευκαιρίες, προοπτική, μια ζωή με ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που θέλουμε και πρέπει να αλλάξουν στο Ηράκλειο.

Ε, ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε.

Νυκταρης

Ο Γιάννης Νύκταρης είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Ηράκλειο η πόλη μας - Μιχάλη Καραμαλάκη. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Έχει αποφοιτήσει με πτυχίο BA (Hons) in Business από το Nottingham Trent University. 

www.inyktaris.gr 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News