Ζωή Κούτη Σπυράντζου

Η υποψηφιότητά μου με τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Απόψεις
Η υποψηφιότητά μου με τον Αλέξη Καλοκαιρινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεώρησα τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και να δώσουμε από κοινού την μάχη για έναν Δήμο ζωντανό, δυναμικό, με αξιοπρέπεια και στηρίγματα για όσους έχουν ανάγκη

Γεννήθηκα και ανατράφηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1988, όπου ζω κι εργάζομαι. Ο πατέρας μου, Αντώνης Κούτης, υπήρξε ιατρός με ειδίκευση στον τομέα της Κοινωνικής Ιατρικής και Πρόληψης, συνεργάτης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η μητέρα μου, Βασιλική Σπυράντζου, είναι εν ενεργεία ιατρός, μαιευτήρας - γυναικολόγος και διατηρεί ιατρείο στην πόλη του Ηρακλείου. Αδελφή μου είναι η Νικολέτα Κούτη – Σπυράντζου, καθηγήτρια – φιλόλογος. Είμαι παντρεμένη με τον Ζαχαρία Κάββο του Γεωργίου, ιδιοκτήτη εργαστηρίου αισθητικής, με καταγωγή από το χωριό Καλού Τεμένους κι έχουμε δύο παιδιά, την Μαριάντα και τον Γιώργο, ηλικίας σήμερα 4 ετών και 19 μηνών αντίστοιχα.

Της Ζωής Κούτη-Σπυράντζου*

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είμαι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Ποινικό Δίκαιο και τις Εγκληματολογικές Επιστήμες του ίδιου Πανεπιστημίου.

Είμαι Δικηγόρος με το βαθμό παρ’ Εφέταις και ασκώ μάχιμη δικηγορία από το έτος 2013 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου καλύπτοντας ευρύ φάσμα υποθέσεων τόσο στους κλασικούς, όσο και στους πλέον σύγχρονους τομείς του Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου.

Την περίοδο 2018-2019, ούσα πάντοτε ευαισθητοποιημένη σχετικά με την προάσπιση του δικαιώματος των συμπολιτών μας στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη,  διατέλεσα Ειδικός Συνεργάτης (Νομικός Σύμβουλος) στο Υπουργείο Υγείας, όπου ασχολήθηκα με ευρύ φάσμα θεμάτων. Επίσης, συμμετείχα σε πλήθος επιτροπών και ομάδων εργασίας για τη διευθέτηση νομικών και πρακτικών ζητημάτων, την εκπόνηση νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Ζωή Κούτη Σπυράντζου

Παράλληλα με την εργασία μου, συμμετέχω ενεργά σε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου παρέχοντας ταυτόχρονα και εθελοντικό έργο, ενδεικτικό του οποίου υπήρξε η συμμετοχή μου κατά τα έτη 2015 – 2016 στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ζώντας κι εργαζόμενη όλα αυτά τα χρόνια στο Ηράκλειο, έγινα κοινωνός των πλεονεκτημάτων αλλά και των προβλημάτων του Δήμου μας καθώς και των αναγκών των δημοτών, των υποδομών και των υπηρεσιών που τον απαρτίζουν. Γι’ αυτό, θεώρησα τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και να δώσουμε από κοινού την μάχη για έναν Δήμο ζωντανό, δυναμικό, με αξιοπρέπεια και στηρίγματα για όσους έχουν ανάγκη, έναν Δήμο που αξιοποιεί τον πολιτιστικό του πλούτο και στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία. Στην κοινή προσπάθεια αυτή θα πορευτώ με γνώμονά μου την αγάπη μου για την πόλη μας και τα χωριά που την πλαισιώνουν, το σεβασμό μου στους συμπολίτες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, την όρεξη για δουλειά και το αίσθημά ευθύνης, για να φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε για εμάς και για τα παιδιά μας!

Ζωή Κούτη Σπυράντζου

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News