Κώστας Πικραμένος: Η υπόθεση Μπογονικολού, το FBI και η ρωσική ανάμειξη

Απόψεις
Κώστας Πικραμένος: Η υπόθεση Μπογονικολού, το FBI και η ρωσική ανάμειξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα πέρα από μια νομική συνδρομή και ψυχολογική υποστήριξη δεν μπορεί να μπλοκάρει την έκδοση του Μπογονικολού στις ΗΠΑ», λέει ο κ. Πικραμένος

Ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών σε μια σύντομη ανάλυση στον 98.4 για την υπόθεση του Έλληνα πολίτη και επιχειρηματία Μπογονικολού, την παρακολούθηση από το FBI και τις επίσημες καταγγελίες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις κατηγορίες που του απήγγειλε ο εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Κώστας Πικραμένος σημειώνει μεταξύ άλλων:

- «Ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν Μέγας Χορηγός εικαστικής Έκθεσης με Αγιογραφίες που τελούσε υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας το 2013.

- Σε mail εσωτερικής αλληλογραφίας των ρωσικών εταιρειών (που υπέκλεψε το FBI) με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2017, ο Νικόλαος Μπογονικολός παρουσιάζεται ως «άνθρωπος της Ορθοδοξίας άξιος εμπιστοσύνης».

- Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών SVR μέσω νόμιμων εταιρειών στη Μόσχα είχε στήσει ένα δίκτυο μετωπικών εταιρειών (front companies) σε Αγγλία και Ισπανία για την προώθηση στη Ρωσία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αμερικανικής προέλευσης. Σε αυτό το σχήμα το FBΙ εμπλέκει τις εταιρίες του κ. Μπογονικολού.

- Δεν ξέρουμε αν υπήρξε επαφή του εν λόγω επιχειρηματία με την "Μαρία του Παγκρατίου" (Ρωσίδα παράνομη κατάσκοπο) που διέφυγε τον Ιανουάριου 2023 από την Ελλάδα.

- Οι Ρωσικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ως ''δεξαμενές στρατολόγησης'' τον χώρο της λαϊκής δεξιάς και της Ορθοδοξίας αλλά και τον χώρο αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά οι αμερικανικές Υπηρεσίες "ψαρεύουν" στον χώρο των Φιλελεύθερων και του Κέντρου

- Η Ελλάδα πέρα από μια νομική συνδρομή και ψυχολογική υποστήριξη δεν μπορεί να μπλοκάρει την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Το FBI περίμενε να τον συλλάβει εκτός ελληνικού εδάφους για να επιταχύνει τις διαδικασίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News