Θεσμική και ουσιαστική ολοκλήρωση της τετραετίας

Απόψεις
Θεσμική και ουσιαστική ολοκλήρωση της τετραετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός τα χειρίστηκαν με τις καλύτερες δυνατές λύσεις

Είναι προβλεπόμενη από το Σύνταγμα η τετραετής διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας και η ημερομηνία των εκλογών της 21ης Μαΐου, με τις επαναληπτικές δε της 3ης Ιουλίου συμπληρώνεται απόλυτα.

*Γράφει ο Γιάννης Μανιαδάκης.

Σε όλη την περίοδό της, η πλειοψηφία της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο υπήρξε αταλάντευτα αρραγής.

Αρκετά μεγάλα προβλήματα της περιόδου υπήρξαν. Όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός τα χειρίστηκαν με τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Περιπτώσεις από εξωγενείς παράγοντες ήταν η πανδημία στην υγεία και ακρίβεια. Υπήρξαν τα θέματα των πυρκαγιών, κυρίως στην Αττική και την Εύβοια, που με την εποπτεία του υπουργείου Κλιματικής Προστασίας πέτυχαν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οι συντάξεις εκδίδονται γρηγορότερα. Οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους είδαν μετά από 12 χρόνια μέχρι 8% περίπου αυξήσεις και όχι τα 250 ευρώ του Δεκεμβρίου τού κ. Τσίπρα, σε μεμονωμένη κατηγορία, που τα επικαλείται 13η σύνταξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υπήρξε πρωτόγνωρος. Η ζωή του πολίτη γίνεται αμεσότερα και ευκολότερα. Η εξωτερική πολιτική σε επωφελείς συμφωνίες και παρεμβάσεις, με πολλές χώρες του κόσμου, έζησε μια καινούργια δυναμική εποχή.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός επιτυγχάνεται με τα τελειότερα μέσα στην Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό, που είχε πολλά χρόνια να δει η χώρα, καθώς και οι στρατιωτικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

Η φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο και τον Έβρο έβαλε τέλος στην ασυδοσία της λαθρομετανάστευσης, που υπήρξε στην τετραετία του κ. Τσίπρα.

Για τον σιδηρόδρομο ο τελευταίος που θα μπορούσε να έχει λόγο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον είχε πουλήσει στους Ιταλούς με 45 εκατ. ευρώ “αντί πινακίου φακής”, αντί 250-300 εκατ., που κοστολόγησε και δεν έδωσε η Ν.Δ. το 2012.

Χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα βρήκαν τις λύσεις τους, για το σύνολο των πολιτών. Βασικός πρωταγωνιστής όλων υπήρξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υψηλής στάθμης, που έδωσε λύσεις, ακόμη και στην Ευρώπη. Ανέβηκε ψηλά το κύρος της Ελλάδας, που είχε χαθεί την τετραετία του Τσίπρα.

Υπήρξαν υψηλές επιδόσεις της χώρας σε όλους τους τομείς, παρά τις αρνητικές θέσεις που λάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δυσφημούσαν τη χώρα στο εξωτερικό. Τους Έλληνες ενδιαφέρουν τα θέματα της οικονομίας και τα εθνικά θέματα, κυρίως με την Τουρκία, που η κυβέρνησης της Ν.Δ. χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Τσίπρας, με ατέρμονη παραχολογία, τρέφει φρούδες ελπίδες στους Έλληνες, όμως με τον ίδιο τρόπο ενέπαιξε τον ελληνικό λαό το 2015. Σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν ξεχνούν την έλλειψη φερεγγυότητάς του. Αντίθετα ο Μητσοτάκης αυτά που υποσχέθηκε το 2019 και ακόμα περισσότερα τα έκανε πράξη.

Στο debate της 10ης Μαΐου ο Τσίπρας συνέχισε τη σεναριολογία της αναξιοπιστίας, ο πρωθυπουργός ήταν η ήρεμη δύναμη λόγων και έργων. Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Την 21η Μαΐου θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. μια ικανή διαφορά, που θα είναι το βασικό εχέγγυο για την πορεία της χώρας.

* Ο Γιάννης Μανιαδάκης είναι Δικηγόρος Α.Π. ε.τ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News