Προς άρση παρανοήσεων

Απόψεις
Προς άρση παρανοήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές αποφάσισαν και πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου με αίτημα την παραμονή μου ως διευθυντής

Πέρα από την τιμητική για μένα ενέργεια και για την οποία τους ευχαρίστησα, από την πρώτη στιγμή τους εξηγήσαμε τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ότι η κατάληψη αφενός είναι μια πράξη που δεν νομιμοποιεί κανένα αίτημα και αφετέρου ότι η λήξη της θητείας μου ως διευθυντής προέκυψε από διαδικασίες που προβλέπονται από νόμους και εγκυκλίους και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μην εφαρμοστεί αυτό που ορίζεται σαφέστατα από τους νόμους και είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας κρίσεων για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Διαφώνησα κάθετα με το αίτημα τους για παραίτηση της συναδέλφου από την θέση που δικαιωματικά καταλαμβάνει από 1 Ιουλίου 2023 και ζήτησα επιτακτικά να σταματήσει η κατάληψη.

Οι μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι νόμοι. Θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν. Προσπαθήσαμε τόσο ο κ. Καραγιαννίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου, όσο και εμείς ως σύλλογος εκπαιδευτικών να τους πείσουμε για την επαναφορά στην κανονικότητα αλλά μάταια.

 Έγινε παρέμβαση χθες και από το προεδρείο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων χωρίς αποτέλεσμα.

Τους τόνισα επιτακτικά και διαρκώς ότι αυτό που έκαναν την πρώτη ημέρα ήταν κάτι όμορφο αλλά ως εκεί! Από την στιγμή που επαναλήφθηκε τις δύο επόμενες ημέρες και συνεχίζεται ως και σήμερα οδηγεί ενδεχομένως σε εσφαλμένες ερμηνείες, σχόλια  και υπονοούμενα εις βάρος μου και εις βάρος των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Αισθάνομαι άσχημα και άβολα. Δεν επιθυμώ την συνέχιση καμίας ενέργειας από τους μαθητές μας. Επιθυμώ το σχολείο μας να είναι ανοικτό!

Επιθυμώ να ολοκληρώσω τη θητεία μου, με ψηλά το κεφάλι και όχι με ντροπή και υπαινιγμούς!

Δηλώνω δημόσια με το χέρι στην καρδιά ότι δεν συμπράττουμε με τους μαθητές σε καμία κατάληψη και σε καμία δημοσίευση, ενέργεια, κείμενο, πανό, δηλώσεις, μηνύματα κτλ που προσβάλουν και θίγουν ανθρώπους. Επιθυμούμε να επανέλθει η κανονικότητα και να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος με ομαλότητα.

Το κείμενο αυτό στάλθηκε νωρίς το πρωί στους γονείς και κηδεμόνες, αναρτήθηκε στη σελίδα Facebook του σχολείου και στην προσωπική μου σελίδα.

Υ.Γ. Μετά την ανάγνωση άρθρου στην ιστοσελίδα της «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» καταδικάζω κατηγορηματικά το αίτημα των μαθητών, δηλώνω δημόσια ότι διαφωνώ με το «τελεσίγραφο» τους και ενημερώνω ότι αν συνεχιστεί οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά τους θα παραιτηθώ από τα καθήκοντα του διευθυντή του 2ΟΥ Γυμνασίου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News