«Έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» 

Απόψεις
«Έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικό το πρόσημο δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Sven Behnsen

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75% για τα νοικοκυριά. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους αγρότες είναι 40% - 60%, ενώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.

Ταυτόχρονα προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους και εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η έγκρισή τους γίνονται άμεσα, γρήγορα και αυτοματοποιημένα, χωρίς ταλαιπωρία και περίπλοκη γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και της χρήσης των κωδικών TAXISNET.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, με απώτατο όριο το τέλος Ιουνίου 2024.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Sven Behnsen, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε τις ευκαιρίες που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους ενδιαφερόμενους, το χρόνο τοποθέτησης, το κόστος, το όφελος, όπως και το χρόνο απόσβεσης του κόστους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News