«Σήμα κινδύνου για την υγεία από τους εργαζόμενους»

Απόψεις
«Σήμα κινδύνου για την υγεία από τους εργαζόμενους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δανεικοί γιατροί, εντέλλεσθε, εφημερίες που δεν βγαίνουν επιβαρύνουν τους πολίτες»

Αν διαλυθεί η Δημόσια Υγεία διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, εκτιμούν μιλώντας στον 98.4 οι Γιώργος Μανουσάκης από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Κυριάκος Θεοδοσάκης από το ΠαΓΝΗ. 

Υπό το βάρος υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και σοβαρών ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή των περισσότερων περιφερειακών νοσοκομείων, εκφράζουν παράλληλα το φόβο αντοχής των δομών στο Ηράκλειο που δέχονται περιστατικά από όλο το νησί.

Ο Γιώργος Μανουσάκης σημειώνει ότι η υγεία δεν μπορεί να λειτουργήσει με εντέλλεσθε και δανεικούς απλήρωτους γιατρούς από δομή σε δομή, με πληρώματα ασθενοφόρων που κινδυνεύει η ζωή τους, όπως και των ασθενών εξαιτίας των προβλημάτων που έχει ο στόλος του ΕΚΑΒ.  Στις αναφορές του επίσης, ότι είναι περισσότερο από ποτέ ορατός ο κίνδυνος το κόστος της περίθαλψης να βαρύνει τους πολίτες σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι το κράτος.

Απαξιώνουν στρατηγικά το Δημόσιο χαρακτήρα της υγείας στις επισημάνσεις του Κυριάκου Θεοδοσάκη. Το αποδεικνύει σημειώνει η απροθυμία γιατρών και νοσηλευτών είτε να συνεχίσουν είτε να ενταχθούν στο ΕΣΥ, όπως οι τρείς αναισθησιολόγοι που πήραν ειδικότητα αλλά άνοιξαν φτερά για το εξωτερικό.   

*Στο σημείο «μηδέν» βρίσκεται την ίδια ώρα και το νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς στην τελευταία προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα τμήματα και τις κλινικές της «πρώτης γραμμής». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News