ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ: «Υπουργείο Μεταφορών και ΥΠΑ απαξιώνουν το έργο των Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα αεροδρόμια»

Απόψεις
ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ: «Υπουργείο Μεταφορών και ΥΠΑ απαξιώνουν το έργο των Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα αεροδρόμια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ούτε κουβέντα κατά τον ίδιο στα κρίσιμα ερωτήματα τους για πεπαλαιωμένα μηχανήματα, προσωπικό, ηλικιακά κριτήρια στα αεροδρόμια της χώρας»

Καταγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας Κων/νου Κανδεράκη στον 98.4 ότι ο πολιτικός τους προϊστάμενος είχε να τους δει 3,5 χρόνια,, όταν άλλοι κλάδοι της αεροναυτιλίας τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όπως εξηγεί η πίεση τους έφερε ένα ραντεβού στις 29 Μαρτίου με την ηγεσία του Υπουργείου, που ωστόσο στην πορεία του δεν ξέφυγε από αγκυλώσεις και νοοτροπίες οι οποίες δεν συνάδουν με τις έννοιες της συνεργασίας και της μεταξύ τους εμπιστοσύνης.

Ενδεικτικό και το Δελτίο Τύπου που έχουν εκδώσει κι αναφέρει:

«Το Προεδρείο της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας) συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 29/3/2023 με σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για θέματα ΥΠΑ.

Η συνάντηση διενεργήθηκε, ομολογουμένως, σε άριστο κλίμα. Πιστέψαμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια πλήρους αδιαφορίας για τα θέματα του κλάδου μας από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, που κατέληγε ακόμη και σε άνιση μεταχείρισή μας παρά τον κομβικό ρόλο μας στην ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Φάνηκε να γίνεται πλήρως αντιληπτή η σημαντική συνεισφορά των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας στην ασφάλεια των πτήσεων, στην επίτευξη των στόχων επιδόσεων και στην ανάπτυξη της αεροναυτιλίας στην Ελλάδα.

Δεν πέρασαν παρά μόλις τέσσερις ώρες προκειμένου να αποδειχτεί απατηλό το όνειρο και να αρχίσουν τα φάλτσα.

Η αλήθεια είναι ότι το μεσημεριανό κλίμα δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη. Η μοναδική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για την ανακολουθία στην στάση του Υπουργείου, όπως αυτή εκδηλώθηκε μετά την συνάντησή μας, είναι η συμμετοχή σε αυτή στελέχους του Υπουργείου, το οποίο χειρίστηκε ανεπαρκώς όλα τα θέματα της ΥΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Αποδείχτηκε αναξιόπιστος, αφερέγγυος και σύμφωνα με την πρόσφατη ανακατανομή των αρμοδιοτήτων για τις μεταφορές μεταξύ των στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου, αναρμόδιος να παρευρίσκεται σε μια τέτοια συνάντηση.

Αποδεχθήκαμε την ύπαρξή του αναγκαστικώς, μόνο όμως ως απολογούμενου για τους χειρισμούς του.

Φαίνεται ότι δυστυχώς επηρεάζει ακόμα καταστάσεις και οι διαρροές έχουν αρχίσει από το μεσημέρι ένθεν κακείθεν.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η απόσταση που πήρε η ηγεσία του Υπουργείου μόλις λίγες ώρες μετά την συνάντησή μας από τις δεσμεύσεις που μας δόθηκαν αποτελεί συνειδητή επιλογή του Υπουργού και του Υφυπουργού Μεταφορών.

Ωστόσο, μετά από την επανειλημμένως διαπιστωμένη αφερεγγυότητα “παραγόντων” του Υπουργείου τα τελευταία χρόνια, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τον Κλάδο μας από αίολες υποσχέσεις και την αποστολή μας ως θεματοφυλάκων της ασφάλειας των πτήσεων.

Με λύπη μας ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο πως οι κινητοποιήσεις μας, για τις οποίες τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διατυπώσεις και κυριότατα είναι εύλογες και συντονίζονται πλήρως στην παρούσα φάση και με το δημόσιο συμφέρον, δεν μπορούν να λάβουν τέλος μετά την αντιφατική στάση του Υπουργείου απέναντί μας.

Απαιτείται πλέον να δηλωθεί έμπρακτα και αμεσότατα από την ηγεσία του Υπουργείου η πρόθεσή της να τηρήσει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ανέλαβε μόλις σήμερα έναντί μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News