Στις 21 Μαΐου να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής

Απόψεις
Στις 21 Μαΐου να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Την 21η  Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής», αυτή είναι η τελευταία πρόταση από τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σε σχετική δήλωσή του, ύστερα από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών

Γράφει ο Φραγκίσκος Παρασύρης*

Των εκλογών, που θα διεξαχθούν έπειτα από μια πληθώρα κρίσεων και με ζωντανή ακόμα την οικονομική και εθνική ανασφάλεια. Η κυβέρνηση έχει πληγώσει και απογοητεύσει σημαντικό τμήμα των κεντρώων ψηφοφόρων με την τελευταία κρίση των θεσμών και την απομυθοποίηση του αφηγήματος για το επιτελικό κράτος. Την ίδια στιγμή η πολιτική ελλειμματικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζεται ως ένα τεράστιο κενό στην εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα.

Μέσα σε αυτή την πολιτική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, καταθέτει τη δική του πολιτική πρόταση, απέναντι σε δύο μοντέλα τα οποία πρέπει να αποδοκιμαστούν. Πάνω σε αυτή την πρόταση μιλάμε πολλούς μήνες τώρα για την ανάγκη συναινέσεων και συγκλίσεων, για αλλαγή πολιτικού προσωπικού και πολιτικού παραδείγματος.

Η δική μας πολιτική πρόταση, οριοθετεί τα προφανή πολιτικά όρια και μας τοποθετεί στο χώρο του προοδευτικού κέντρου και της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

Το πρόγραμμά μας για την κοινωνική πολιτική, τη μείωση των ανισοτήτων, τη δίκαιη και πράσινη ανάπτυξη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προτεραιότητες της εγχώριας ολιγαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται στους κόλπους της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, η πατριωτική μας στάση στα εθνικά ζητήματα, ως προϋπόθεση επιβίωσης της χώρας, απέναντι στην άγνοια των γεωπολιτικών κινδύνων, μας διαχωρίζει από την αριστερά του λαϊκισμού και της τεχνητής πόλωσης.

Στο πεδίο της οικονομίας, προτάσσουμε τη διαφορετική φιλοσοφία αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και της κατεύθυνσής τους, όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, αλλά για την ενίσχυση των υποδομών, του κοινωνικού κράτους και της ενεργειακής δημοκρατίας. Εμείς προκρίνουμε τη διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναγέννηση του ΕΣΥ. Με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την παροχή κινήτρων για ειδικότητες, που λείπουν από το σύστημα. Τη δημιουργία δημόσιας δεξαμενής χιλιάδων κατοικιών, που θα διατίθενται προς ενοικίαση σε προσιτές τιμές με κοινωνικά κριτήρια.

Στις 21 του Μάη, επομένως, προχωράμε μαζί. Για αυτά που μας ενώνουν. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών αλλαγών, τη δύναμη της κοινωνικής συμφιλίωσης. Το κόμμα που έχει μάθει να ενώνει, που ξέρει να μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας. Που χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τα διαχωριστικά τείχη. Από το Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα, θα μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας, για τις προτάσεις μας. Θα καταθέσουμε στο δημόσιο διάλογο το όραμά μας για μια πιο δυνατή, πιο δίκαιη, πιο φωτεινή Ελλάδα. Κι όσο αυτοί φωνάζουν μεταξύ τους, τόσο η δική μας φωνή θα δυναμώνει.

*Ο Φραγκίσκος Παρασύρης είναι φαρμακοποιός και υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News