«Ενώνουν δυνάμεις για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς»

Απόψεις
«Ενώνουν δυνάμεις για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητούν τη στήριξη μετά το Περιφερειακό και των Δημοτικών Συμβουλίων της Κρήτης»

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους θεσμικούς τους φορείς, οι παραγωγικοί φορείς στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τη θύελλα κατασχέσεων - πλειστηριασμών σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σε μία πρώτη προσπάθεια το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα που κατέθεσαν τοπικοί φορείς, ζητώντας την προστασία των δανειοληπτών από τα funds και υπογράφεται από: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ΤΕΕ/ΤΑΚ, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης, ΟΕΒΕΝΗ, Δικηγορικό Σύλλογο, Εμπορικό Σύλλογο υ και Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. 

*Για αμιγώς πολιτικό θέμα και απόφαση, μιλά ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στον 98.4 καθώς αυτή την ώρα περισσότεροι από 700.000 δανειολήπτες (δεν περιλαμβάνονται οι εγγυητές) χάνουν το βιός τους.

«Όπως θωράκισαν το τραπεζικό σύστημα, οφείλουν να προστατέψουν τους δανειολήπτες» σημειώνει.

Κατά τον ίδιο στην ίδια γραμμή με το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να κινηθούν και οι Δήμοι της Κρήτης.

*Τη λειτουργία μηχανισμών που ψηφίστηκαν αλλά δεν εφαρμόστηκαν, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ζητούν ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΒΕΝΗ κατά τον Μπάμπη Λεκάκη.

Θέση του η άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση ακόμα και στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, καθώς στους 700.000 κόκκινους δανειολήπτες προστίθενται και οι 4 εκατομμύρια οφειλέτες στα Ταμεία.

*Άμεσα να δοθεί 2η ευκαιρία στους οφειλέτες για τη διευθέτηση των χρεών τους και χωρίς την απειλή απώλειας του σπιτιού ή της επιχείρησης τους με νομοθετική ρύθμιση, δηλώνει ο Στέλιος Βοργιάς, Πρόεδρος του ΕΚΗ. Μεταξύ των προτάσεων των φορέων που υπογράφουν το κείμενο κι η ίδρυση Εθνικού Διατραπεζικού Φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News