Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Ζητάμε η τοπική σύμβαση να γίνει γενικώς υποχρεωτική»

Απόψεις
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Ζητάμε η τοπική σύμβαση να γίνει γενικώς υποχρεωτική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Υπουργείο Εργασίας το αίτημα σήμερα εργαζόμενων και επιχειρηματιών – Σε ισχύ η απόφαση τους περί κινητοποιήσεων τον Απρίλιο»

Υπογράφηκε η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ξενοδόχων, που περιλαμβάνει αύξηση της τάξης του 12%. 

Αίτημα εργαζόμενων και επιχειρηματιών προς το Υπουργείο Εργασίας, που αποστέλλεται σήμερα, η σύμβαση να γίνει γενικώς Υποχρεωτική, όπως και η Κλαδική που υπογράφηκε πριν από τρείς μήνες, είπε στον 98.4 ο πρόεδρος του Συλλόγου  Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Νίκος Κοκολάκης. 

Η τοπική συλλογική σύμβαση περιλαμβάνει και άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως είναι οι υπάλληλοι γραφείου, οι υπάλληλοι κράτησης και οι συντηρητές.

Επίσης, επεκτείνει το ετήσιο επίδομα προϋπηρεσίας από 5,60 σε 5,90 ευρώ.

Το συγκεκριμένο επίδομα προστίθεται με βάση τα χρόνια στους μηνιαίους μισθούς αλλά και στα οικογενειακά επιδόματα. 

Ο Νίκος Κοκολάκης υπενθυμίζει επίσης στην Κυβέρνηση ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν αναστέλλονται καθώς τα αγκάθια του Ταμείου Ανεργίας, του Εφάπαξ , της αναβάθμισης του επιπέδου σπουδών, όπως και της απασχόλησης στο χώρο εργατών από τρίτες χώρες, παραμένουν και προκαλούν δυσλειτουργίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News