«Ανοίξτε τη διαδικασία υποβολής αναρτήσεων για τους δασικούς χάρτες»

Απόψεις
«Ανοίξτε τη διαδικασία υποβολής αναρτήσεων για τους δασικούς χάρτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή του Παγκρήτιου Συντονιστικού στο ΥΠΑΝ

Τη δυνατότητα εκ νέου της υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες ζητά από το ΥΠΕΝ, η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, με το συντονιστή της Μανώλη Πατεράκη να λέει στον 98.4 πως η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου που δεν διεκδικεί εκτάσεις για τις οποίες δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας, δεν προστατεύει τελικά τους ιδιοκτήτες γης.

Η επιστολή απευθύνεται επίσης σε Περιφέρεια, Βουλευτές, Επιθεωρήσεις εφαρμογής Δασικής πολιτικής και στις Διευθύνσεις συντονισμού & επιθεώρησης Δασών.

Κατά τον ίδιο ο πολιτικός κόσμος της χώρας φέρει την ηθική ευθύνη βοήθειας προς τους θιγόμενους πολίτες.

Δριμύ κατηγορώ παράλληλα από το Μανώλη Πατεράκη για τη μη προστασία των παραγωγών από τα funds ελέω των κόκκινων δανείων, αλλά και τις ελλείψεις πρόνοιας μέσω ΚΑΠ για το σύνολο του παραγωγικού κόσμου με την Κρήτη να είναι η μεγάλη αδικημένη.    

Η Επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

ΑΙΤΗΜΑ Προς ΥΠΕΝ

Κοιν. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

«Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας, μια ιδιαίτερα σημαντική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/16683/995 – 15/02/2023).

Η εγκύκλιος αυτή απευθύνεται στις Επιθεωρήσεις εφαρμογής Δασικής πολιτικής και στις Διευθύνσεις συντονισμού & επιθεώρησης Δασών.

Με την εγκύκλιο του αυτή ο Γ.Γ. Δασών, διορθώνει το σφάλμα και απαλείφει την αδικία αφού υποχρεώνεται πλέον το Δημόσιο να προσκομίζει και αυτό τους τίτλους ιδιοκτησίας όπου διαθέτει, για <τους Δασωμένους αγρούς, τα Δάση και τις Δασικές εκτάσεις>.

Έχοντας διαπιστώσει τα ευεργετικά αποτελέσματα εφαρμογής της εγκυκλίου αυτής, από όσους πρόλαβαν να ανταποκριθούν και να υποβάλλουν τις <αντιρρήσεις> τους, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα και σε όσους για διάφορους λόγους δε μπόρεσαν, να το πράξουν τώρα σε Δασαρχείο και Κτηματολόγιο.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ <ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ>.

Με εκτίμηση Για την

<ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ> Μανώλης Πατεράκης Συντονιστής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News