Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τι σηματοδοτεί εκλογικά το Ερντογάν VS Κιλιντσάρογλου

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τι σηματοδοτεί εκλογικά το Ερντογάν VS Κιλιντσάρογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σταθακόπουλος μιλώντας στον 98.4 εκτιμά ότι με αντίπαλο τον Κιλιντσάρογλου, το κόμμα Ερντογάν μπορεί να ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές από την συμμαχία των 6

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), αναλύει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 την απόφαση της ετερόκλητης συμμαχίας των 6 να κατέβει στις εκλογές της Τουρκίας με επικεφαλής υποψήφιο πρόεδρο τον Κεμάλ Κιλινστάρογλου  έναντι του Ερντογάν, σημειώνοτνας ότι είναι απορίας άξιο πως στην Ελλάδα, υπάρχουν αναλυτές που προτιμούν στη θέση του προβλέψιμου Ερντογάν, την συμμαχία των 6, που είναι μία σκληρή εθνικιστική και ισλαμο-εθνικιστική ομάδα με ακόμη πιο προωθημένες αναθεωρητικές βλέψεις έναντι του Ελληνισμού, υπό το μανδύα μιας δήθεν δυτικόστροφης νοοτροπίας.

Ο κ. Σταθακόπουλος εκτιμά ότι με αντίπαλο τον Κιλιντσάρογλου, το κόμμα Ερντογάν μπορεί να ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές από την συμμαχία των 6, ο Ερντογάν όμως κατεβαίνει στις Προεδρικές εκλογές τουλάχιστον για να μην τις χάσει, αναλύοντας τα "παράθυρα" του Τουρκικού Συντάγματος και του Συνταγματικού δικαστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News