Δημήτρης Σταθακόπουλος: Οι δημόσιες συμβάσεις και η σύγκρουση συμφερόντων, ελεγκτή και ελεγχόμενου

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Οι δημόσιες συμβάσεις και η σύγκρουση συμφερόντων, ελεγκτή και ελεγχόμενου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στον 98.4 ο κ. Σταθακόπουλος άφησε με σαφήνεια να φανεί πως πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν μπορούν να εμφανίζονται ως ελεγκτές ενώ την ίδια ώρα είναι και ελεγχόμενοι

Ο νομικός και  μέλος σε επιτροπές  ελέγχου κατά καιρούς δημοσιών συμβάσεων, Δημήτρης Σταθακόπουλος, μιλώντας σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ανέλυσε το ουσιαστικό καθεστώς των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα, σημειώνοντας πως το καθεστώς αυτό είναι επί επιτροπεία αλλότριων συμφερόντων , από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Πέρα από την κακοδαιμονία, την γραφειοκρατία και τα κακώς εννούμενα κλειστά δικαιώματα διευθυντικών στελεχών, ακόμη σοβαρότερο κατά την γνώμη του είναι πως από την κορυφή της πυραμίδας πολιτικά έως την κατώτερη διοικητική βαθμίδα, οργανωμένα συμφέροντα καρτέλ, επηρεάζουν καθοριστικά όλο το φάσμα των συμβάσεων δημοσίων έργων.

Μάλιστα ο κ. Σταθακόπουλος άφησε με σαφήνεια να φανεί πως πολιτικοί προϊστάμενοι που ακόμη και από το πόθεν έσχες τους, προκύπτει σχέση ακόμη και εξ αγχιστείας με εταιρείες που λαμβάνουν συμβάσεις του δημοσίου, έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν μπορούν να εμφανίζονται ως ελεγκτές ενώ την ίδια ώρα είναι και ελεγχόμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News