«Τους Δασκάλους τους κρίνουν μαθητές και γονείς, όχι Σχολικοί Σύμβουλοι»

Απόψεις
«Τους Δασκάλους τους κρίνουν μαθητές και γονείς, όχι Σχολικοί Σύμβουλοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μακράκης: «Επιστρέφουμε στους δρόμους με δυναμικές κινητοποιήσεις»

Εν  μέσω αντιδράσεων πραγματοποιείται η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών  σε σχολεία των νησιών του Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ από τα μέσα Μαρτίου η διαδικασία θα συνεχιστεί σε εκπαιδευτικούς άλλων πέντε περιφερειών εκπαίδευσης.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δια στόματος υψηλόβαθμου στελέχους της διαμηνύει από την άλλη, πως «η αρχή έγινε και η αλλαγή μιας παγιωμένης κουλτούρας, όπως αυτής για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και χρόνο».

«Είναι στρεβλή η εικόνα που δίνει το Υπουργείο. Στόχος τους είναι η περαιτέρω μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού δια της συρρίκνωσης του μισθού τους» δηλώνει στον 98.4 ο Δάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μαρκάκης.  Μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στο σύνολο τους μέσα στα σχολεία κι ότι οι εκπαιδευτικοί κρίνονται σε πραγματικό χρόνο από μαθητές και γονείς καθημερινά κι όχι από Σχολικούς Συμβούλους που άλλος είναι ο ρόλος τους στις Σχολικές Μονάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News