«Βελτίωση κι όχι δίχτυ ασφαλείας για τους δανειολήπτες ο εξωδικαστικός»

Απόψεις
«Βελτίωση κι όχι δίχτυ ασφαλείας για τους δανειολήπτες ο εξωδικαστικός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν εντάσσει υποχρεωτικά σε αυτόν Τράπεζες και Funds» εξηγεί ο Φοροτεχνικός Δημήτρης Χριστοφοράκης

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που επιφέρει βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περιλαμβάνει βελτιώσεις που υποχρεώνουν, τράπεζες και διαχειριστές δανείων να δημοσιοποιούν εγγράφως τις αιτίες απόρριψης των ρυθμίσεων που παράγει αυτόματα η πλατφόρμα, ενώ, μεταξύ άλλων διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων υπαγωγής στον εξωδικαστικό και καταργείται η ποινή προεξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο. 

* Στην ίδια τροπολογία και η νομοθετική διάταξη ρύθμισης του χρέους δανειοληπτών δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί στην εφορία η αρχική τους οφειλή στην τράπεζα, σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων από 10% έως και 100%. 

*Το δίχτυ ασφαλείας γίνεται πιο πυκνό για τους ευάλωτους» δηλώνει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:  «Η πολιτεία δεν πρέπει να τιμωρεί αλλά να κατανοεί βοηθώντας τους πολίτες να ορθοποδήσουν».  

*Το δίχτυ ασφαλείας θα είχε ισχύ αν περιλάμβανε υποχρεωτικά Τράπεζες και Funds» είπε στον 98.4 ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρης Χριστοφοράκης. Κατά τον ίδιο τώρα μιλάμε για απλή  βελτίωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News