«Ευοίωνα τα μηνύματα για τον τουρισμό»

Απόψεις
«Ευοίωνα τα μηνύματα για τον τουρισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στοιχεία της ΤτΕ κατά τον Υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια, επιβεβαιώνουν την ολική επανεκκίνηση του όπως και την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά πανελλαδικά και ιδιαίτερα για την Κρήτη ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στο Ρέθυμνο Χαράλαμπος Μπιρλιράκης.

Μιλά για την αρχική αγωνία κάμψης της κίνησης εξαιτίας του αυξημένου κόστους αλλά και για τις ελπίδες που φέρνουν σήμερα οι προκρατήσεις, σε μία τουριστική περίοδο που ξεκινά για πολλούς από το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Στις αναφορές του, η οικονομική ανάσα που δίνει συνολικά στην αγορά του Ρεθύμνου το καρναβάλι, με ιδεατό κατά τους ίδιους το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου να συνδέεται με αυτό, χωρίς την «κοιλιά» που κάνει ο Μάρτης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Τουρισμού επικαλούμενος τα στοιχεία της ΤτΕ είπε ότι στην Ελληνική αγορά το τελευταίο 3μηνο του '22  εισέρευσαν πάνω από 2 δις, υπογραμμίζοντας ότι «το αποτέλεσμα αυτό έρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά και με κλειστές τις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ουκρανίας». 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος φέρνουν στην ελληνική οικονομία 2,071 δισ. ευρώ, ενώ για το 2023, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού δηλώνει αισιόδοξη για δύο λόγους.  

«Οι προκρατήσεις είναι ήδη 20% πάνω ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά +3,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019» τονίζει ο κ. Κικίλιας χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η στρατηγική για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News