Καθαρά και σταράτα!

Απόψεις
Καθαρά και σταράτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να δουλέψεις για να ζεις! Κάποιοι καβάλησαν το καλάμι και καταστρέφουν ότι έχει απομείνει νομίζοντας ότι επιτελούν θεάρεστο έργο! Όμως ισχυρές, παρασκηνιακές δυνάμεις, τους στηρίζουν και τους δίνουν ότι χρειάζονται για να συνεχίζουν το «θεάρεστο έργο»

Του Κωστή Μουδάτσου

Τεράστιες οι διαφορές στο βιοτικό επίπεδο και στα εισοδήματα. Οι κερδίζοντες, οι αισχροκερδούντες, οι χρηματιστηριακοί και τραπεζικοί κύκλοι, οι μεγαλοβιομήχανοι κι οι μαυραγορίτες της ενέργειας απολαμβάνουν πλούτη, χλιδή και προνόμια.

Οι πολίτες ζουν δύσκολη ζωή, φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Και στη θάλασσα φουρτούνα και στο λιμάνι μανιασμένος άνεμος!

Οι οικογένειες που τα κονομούν είναι λίγες και ουδεμία σχέση έχουν με μια εθνική αστική τάξη που επενδύει στη χώρα. Πατρίδα είναι οι τράπεζες του εξωτερικού και οι φορολογικοί παράδεισοι! Μόδα είναι οι «offshore company» που έχουν έδρα σε έναν από τους φορολογικούς παραδείσους. Δηλαδή χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και φορολογική αμνηστία.

Η κλίκα μπροστά στις επερχόμενες εκλογές είναι αποφασισμένη και δρα επιθετικά. Ότι χρειάζεται κάνει για να διασφαλίζει τα συμφέροντα και να αυξάνει τα πλούτη της.  Παλιά της τέχνη κόσκινο! Διατηρούν και επεκτείνουν ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα με σκανδαλώδεις τρόπους κι ας έχομε οικονομική και ενεργειακή κρίση και ας είχαμε πανδημία.  Το δίκαιο φορολογικό σύστημα είναι για τους ανόητους και εθνικά επιζήμιους! Η κοινωνική πολιτική είναι ξεπερασμένη ιδέα παλαιών συστημάτων.  Άλλα είναι τα σπουδαία! Πως θα εξάγουν τα κέρδη και τα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού και σε φορολογικούς παραδείσους! Αυτές είναι σπουδαίες έγνοιες! Ολημέρα τρώνε λάδι κι εξορμούν το βράδυ- βράδυ!

Αιώνιοι κομπιναδόροι που τους εκπροσωπούν οι νεοφιλελέδες και οι ακροδεξιοί συμμάχοι αλλά και μια πάρτη πρώην εκσυγχρονιστών, που τους προσφέρουν πνευματικό και θεωρητικό μανδύα! Οι νεοφιλελέδες στηρίζουν την κάστα των πλούσιων οικογενειών, οι ακροδεξιοί προσφέρουν τον λαϊκισμό των μικροαστών και οι εκσυγχρονιστές τον μανδύα του πνεύματος. Προς το παρόν τους ενώνει η κατάχτηση εκ νέου της εξουσίας και η διαχείριση της. Το πότε θα βγάλουν τα μάτια τους θα το δείξει ο καιρός. Εχθρός είναι ο αντί… Έχουν ιστορία και τη σέβονται. Ήταν αντί- τρικουπικοί, μετά αντί- βενιζελικοί, κατόπιν αντί ΕΑΜικοί και αντικομουνιστές, στη συνέχεια αντί- Παπανδρεϊκοί και σήμερα αντί- ΣΥΡΙΖΑ! Σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας και σε κάθε προοδευτική στιγμή ήταν αντί! Όταν όμως είναι για μάσα, τότε λένε βουρ στο πατσά και μάσα-μάσα οι μασέλες, από εκείνα τα χρόνια μέχρι και σήμερα!

Πάντα ήταν αντί στις λαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και αντί σε κάθε ενέργεια που έβλαπτε τα συμφέροντα τους κι ας προωθούσε σωτήριες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα μας. Όμως ήταν πάντα πρώτοι πατριδοκάπηλοι! Με η χωρίς περικεφαλαίες!

Στις λοβιτούρες η βουλιμία τους είναι απίθανη! Τα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα πέφτουν στις μαύρες τρύπες των ολίγων γνωστών οικογενειών,  όπου ουδείς σκέφτεται να βοηθήσει στην αναστύλωση της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε για αυτούς τα μνημόνια ήταν ευκαιρία για αντιδημοκρατικά μέτρα και κονόμα! Τώρα θα φάνε τα σπίτια των χρεωκοπημένων νοικοκυρέων αντί πινακίου φακής! Ο διάολος πουλεί τυρί χωρίς να έχει αίγες! Τα  funds σκανάρουν τα σπίτια και τα ακίνητα των χρεωκοπημένων ελλήνων και ακονίζουν τα μαχαίρια τους! Κι εσύ φτωχοποιημένε Έλληνα κάνε το σταυρό σου γιατί από τώρα και στο εξής το αμπέλι θα γροικάται με το όνομα του αγοραστή κι ας το αγόρασε με πίτουρα!

Δυστυχώς άλλοι θα σκάβουν και θα κλαδεύουν και άλλοι θα τρώνε και θα πίνουν! Αμάκα και αμάκες! Θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο τις εκλογές για να ξεκοκαλίσουν μέχρι δεκάρας τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τους εθνικούς πόρους, τα δημόσια ταμεία, για να αρπάξουν και τη τελευταία δεκάρα των φτωχοποιημένων πολιτών. Οι τρόποι τους αδίστακτοι!

Τι σημαίνει για αυτούς Δημοκρατία;

Τι σημαίνει για αυτούς Δικαιοσύνη για όλους;

Τι σημαίνει για αυτούς κοινωνική πολιτική και κοινωνικά δικαιώματα;

Τι σημαίνει για αυτούς δωρεάν παιδεία, παιδεία για όλους;

Τι σημαίνει για αυτούς Τέχνη και Πολιτισμός;

Τι σημαίνει για αυτούς οικονομική πολιτική;

Τίποτα δεν σημαίνει πάρεξ να φάνε όσα περισσότερα μπορούν στο μεγάλο φαγοπότι. Αφού τους τρέφει το κράτος, αρρώστιες δεν φοβούνται!  Και είναι τόσο άπληστοι που θα αλληλοτσακώνονται μέχρι αλληλοεξοντώσεως για να φάνε όσα μπορούν  περισσότερα! Όπου όποιος έχει διαφορετική άποψη είναι εθνικά ύποπτος και παρακολουθούμενος! «Φίλος επιζήμιος» εχθρός υπολογίζεται! Έτσι ορίζει το επιτελικό κράτος! Αν δεν υπακούσεις, από καβαλάρης πεζός!

Κι αν δεν είσαι δικός τους, μείνε τώρα στον άσσο φτωχός και εξαθλιωμένος! Τα παιδιά σου θα ζήσουν χειρότερα από σένα. Αυτά ορίζει ο βαρβαρικός δύσμορφος καπιταλισμός, το κοινωνικό καθεστώς στην Ελλάδα. Την δεξιά στη χώρα μας ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να εκσυγχρονίσει!  Κι έτσι θα μείνει γιατί έχει έτσι συνηθίσει! Ας θυμηθεί ο λαός τι σημαίνει δεξιά! Σαν τη βροχή στο αλώνι είναι!

 Δυστυχώς από τα χρόνια του Τρικούπη και του Βενιζέλου το ζητούμενο είναι ο εκσυγχρονισμός της χώρας, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη!

Ας αποχτήσομε επιτέλους πολιτική σκέψη της προκοπής  για να απαλλαγούμε από τους σωτήρες σκανδαλοποιούς! Ας κάνομε το κουμάντο μας, διαφορετικά θα αναστενάζομε όταν δειπνούμε, θα κλαίμε ακόμη κι όταν γιορτάζομε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News