«Κατασχέθηκε  η κρατική αρωγή σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι»

Απόψεις
«Κατασχέθηκε  η κρατική αρωγή σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Αναζητείται αν πρόκειται για λάθος η ειλημμένη απόφαση»

Ανησυχία κι αντιδράσεις προκαλεί η κατάσχεση του ποσού της κρατικής αρωγής σε δύο περιπτώσεις σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι από πιστωτικό ίδρυμα.

 Διευκρινίσεις ζητά ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα» για το αν πρόκειται για λάθος ή συμβαίνει κάτι άλλο,  παρά το δεδομένο ότι η  ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής για επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων είναι και ακατάσχετη και αφορολόγητη  με βάση το Ν.4797, όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος, λέει στον 98.4 μιλώντας για «Σεισμόπληκτους χωρίς στέγη και στεγαστική συνδρομή»

Διαμηνύει παράλληλα πως κάθε κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα στους θιγόμενους μην αποκλείοντας ακόμα και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση λάθους σημειώνει ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

 Ανησυχεί η απλούστευση των διαδικασιών για τα πράσινα σπίτια        

Νέες υποσχέσεις εντωμεταξύ δίνουν, Υφυπουργός στον πρωθυπουργό και γενικοί Γραμματείς Υπουργείων για την απλούστευση των διαδικασιών αναφορικά με την αποκατάσταση των πράσινων σπιτιών, στη βάση της πρότασης του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπως είπε στον 98.4 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Ταβερναράκης, αλλά με αρκετά κενά διαδικαστικά και γραφειοκρατικά. Πιο περίπλοκα τα πράγματα για τα κίτρινα σπίτια και ίδια δύσκολη η κατάσταση με τη σύσταση των φακέλων για τα υπόλοιπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News