Στέλιος Φενέκος: Συμπεράσματα 27 χρόνια από το "γκριζάρισμα των Ιμίων"

Απόψεις
Στέλιος Φενέκος: Συμπεράσματα 27 χρόνια από το "γκριζάρισμα των Ιμίων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Φενέκος μιλώντας στον 98.4 εξηγεί γιατί παρά την τότε υπεροπλία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οδηγηθήκαμε με τους κατά βάση πολιτικούς χειρισμούς, σε μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας

Ο Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4,  27 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων που επί της ουσίας οδήγησε σε "γκριζάρισμα"  των Ελληνικών Ιμίων  στο Αιγαίο, εξηγεί γιατί παρά την τότε υπεροπλία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οδηγηθήκαμε με τους κατά βάση πολιτικούς χειρισμούς, σε μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας. 

Απωλέσαμε στη συγκεκριμένη στιγμή το να είμαστε μεγάλοι και σε μικρής υποτίθεται έντασης γεγονότα. Αν ο χειρισμός της τότε κατάστασης ήταν διαφορετικός, δεν θα φτάναμε σήμερα στα αφηγήματα της Τουρκίας για την "γαλάζια πατρίδα" και ενδεχομένως να είχαμε ήδη ως δεδομένο την επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Ο κ. Φενέκος , μίλησε ακόμη για την ανάγκη να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις άμεσες αντιδράσεις μας στο πεδίο, ιδίως σε μια εποχή που ο Ερντογάν και η Τουρκία αναβιώνουν  σενάρια τύπου Ιμίων με προσομοιώσεις ασκήσεων σε άλλες βραχονησίδες του Αιγαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News