Βαρδάκης: Ο λαός έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του

Απόψεις
Βαρδάκης: Ο λαός έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θράσος, ψέματα και τυποποιημένες ομιλίες, που δεν ανταποκρίνονται την πραγματικότητα, ήταν τα χαρακτηριστικά σχεδόν όλων των τοποθετήσεων των βουλευτών της Ν.Δ. επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλαν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ούτε ένας από τους βουλευτές της κυβέρνησης δεν κατάφερε να ξεφύγει από το σημείωμα που τους χορηγήθηκε, με αποτέλεσμα όλοι και όλες να αναφέρονται στη μικρή Μαρία, το κοινωνικό κράτος, στους Σαράφηδες, στον Καλογρίτσα, τον οποίο μάλιστα από τη μια χαρακτήριζαν άφραγκο και από την άλλη τον παρουσιάζουν ως τον μέγα χρηματοδότη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί τρεις μέρες, όλοι και όλες μιλούσαν για τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καποδίστρια, αλλά δεν είπαν λέξη για τις “αρπαχτές” των Πάτσιδων, Μαραβέγια, Αβραμόπουλου, Σπυράκη, Κουτούπη, Ροδάκου και άλλων.

Έρχεται όμως η ώρα της κρίσης και το σκοτάδι της Ν.Δ. θα είναι παρελθόν. Το «δεν είδα, δεν άκουσα, δε με ενημέρωσαν, δεν κατάλαβα, ήταν νόμιμο αλλά δε θα το επέτρεπα, αν ήξερα», είναι πλέον γράμμα κενό. «Ένοχος ένοχον ου ποιεί», μας είπε ο κ. Γεραπετρίτης, μόνο που για να κριθεί κάποιος ένοχος χρειάζονται στοιχεία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα στοιχεία και οι ένοχοι είναι της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης με στεντόρεια φωνή προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί φίλο και στενό του συνεργάτη. Ο κ. Χατζηδάκης, από την άλλη, ισχυρίζεται ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία θα διαλευκάνει την υπόθεσή του, χωρίς προφανώς να διαψεύδει την παρακολούθηση.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του και με την ετυμηγορία του θα διαλύσει σύντομα το παρακράτος του κ. Μητσοτάκη "εις τα εξ ων συνετέθη".

(...) Οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού, ότι δήθεν η πρόταση μομφής είναι μια ευκαιρία για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης μέτρων και έργων κυβέρνησης Μητσοτάκη και κυβέρνησης Τσίπρα, είναι ο τρόπος του να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και το θέμα της πρότασης μομφής, που δεν είναι άλλο από το ρήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, ρήγμα που ο ίδιος δημιούργησε.

Η επίσκεψη, δε, του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου, έργο που συμβασιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από 10ετίες παλινωδιών, αλλά και στο τμήμα του ΒΟΑΚ, που μετά από καθυστέρηση 3,5 χρόνων ακολουθεί ακριβώς τον σχεδιασμό που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι η απόλυτη διαφήμιση των έργων της κυβέρνησης Τσίπρα.

(...) αν θέλει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) να δει τα έργα της κυβέρνησής του, πρέπει να επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές του ν. Ηρακλείου, που έχει αφήσει μετά από 16 μήνες στο έλεος του Θεού, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το ΠΑΓΝΗ, να δει το χάλι των αρίστων της Ν.Δ. Το μέτρο σύγκρισης περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα ερείπια που παρέδωσε η Ν.Δ. το 2015, τα συντρίμμια και αποκαΐδια που, δυστυχώς, θα παραδώσει σε δύο μήνες.

Το παράδοξο είναι ότι η Ν.Δ. έχει το θράσος να βγαίνει από το βήμα της Βουλής και να μιλάει για διαφάνεια της κυβέρνησης και διαφθορά άλλων, όταν μάλιστα η παράταξη της Ν.Δ. είναι καταχρεωμένη, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες. Είναι το κόμμα των Πάτσιδων, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της αρπαγής, της ανομίας, της διαπλοκής και δεν έχουν καν την ευθιξία να σταματήσουν να κατηγορούν τον κ. Ράμμο και να τον καλέσουν στην αρμόδια επιτροπή. Βεβαίως, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, καθώς τρέμουν όσους αντιστέκονται στο διεφθαρμένο κράτος που δημιούργησαν 3,5 χρόνια, φοβούνται εκείνους που διατηρούν αξιοπρέπεια, ήθος, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα (...).

Από την πρώτη στιγμή ετέθησαν τρία καίρια ερωτήματα. Αρχικά, αν παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί, με την απάντηση να είναι καταφατική, δευτερευόντως, ποιος έδωσε τις εντολές παρακολουθήσεων. Προφανώς ο έχων την εποπτεία της ΕΥΠ, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναπάντητο παραμένει το τρίτο ερώτημα, που αφορά στον λόγο που παρακολουθούταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (...).

Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα αμφισβητεί την πολιτική του διαδρομή (σ.σ. αναφέρεται στον κ. Χατζηδάκη) και τις πολιτικές που εφαρμόζει ως υπουργός - κλείσιμο Ολυμπιακής, ξεπούλημα ΔΕΗ, διάλυση εργασιακών σχέσεων, μειώσεις συντάξεων, αλλά δεν είναι εκείνη που τον θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Τον κάλεσε προς τούτο να απευθυνθεί σε αυτούς που αμφισβητούν την ακεραιότητά του και συγκεκριμένα σε αυτούς που κάθονται δίπλα του, στα έδρανα, στον ενορχηστρωτή των παρακολουθήσεων, σε αυτόν που έδωσε την εντολή να τον παρακολουθούν, στον έχοντα το γενικό πρόσταγμα στην ΕΥΠ, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

* Από την τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας Ηρακλείου, στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News