Γ. Ιωαννίδης: Η διαχείριση της πανδημίας, η υπερτίμηση δεδομένων, τα εμβόλια οι πολιτικές και επιστημονικές διαψεύσεις

Απόψεις
Γ. Ιωαννίδης: Η διαχείριση της πανδημίας, η υπερτίμηση δεδομένων, τα εμβόλια οι πολιτικές και επιστημονικές διαψεύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Ιωαννίδης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο 98.4

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής  στη σχολή Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Μετα-έρευνας της επιστήμης δηλαδή που ασχολείται με τη μελέτη και βελτίωση της επιστημονικής μεθόδους του ίδιου πανεπιστημίου, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Μιλάει για την λάθος διαχείριση της πανδημίας, την υπερτίμηση δεδομένων, τα εμβόλια,  αλλά και τις πολιτικές και επιστημονικές διαψεύσεις. 

Αναλύει την (για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας),  αύξηση των θανάτων σε παιδιά και πολύ νέους ανθρώπους. Εξηγεί, τι γίνεται στην Κίνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αναφέρεται στο δραματικό δημογραφικό ισοζύγιο στην Ελλάδα (μεγάλη μείωση στις γεννήσεις από 85300 το 2021 σε 77100 το 2022, εκτός από μεγάλη αύξηση στους θανάτους τα τελευταία 3 χρόνια). Στηλιτεύει, ιδίως για την Ελλάδα, την καταπόνηση και διάλυση του δημόσιου/εθνικού συστήματος υγείας.

Ακόμη ο Γιάννης Ιωαννίδης, μιλάει για την  παραπληροφόρηση στην ιατρική και στην υγεία και την έλλειψη αξιοπιστίας της πληροφορίας , αναφερόμενος στο πως ακόμη και με το δικό του όνομα στην Ελλάδα επιχειρήθηκε από άγνωστα άτομα να στηθεί απάτη.

Αίσθηση τέλος προκαλούν, τα όσα αναφέρει, για την διαπλοκή ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες, ρυθμιστικούς οργανισμούς και πολιτικούς για την έγκριση, προώθηση, και αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων. Ενώ παίρνει θέση, για την ευρύτατη καταπάτηση της ιδιωτικότητας, από το θέμα των υποκλοπών- παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, μέχρι την αγοραία διαχείριση προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών για διάφορους λόγους με στόχο το κέρδος και τον έλεγχο των κοινωνιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News